Uslužbenki javne univerze očitajo grobo manipulacijo s starši primorskih otrok

KOPER – Na domnevne manipulacije, ki da jih na račun nekaterih staršev primorskih otrok izvaja predsednica sveta staršev Osnovne šole Koper (OŠ KP), so nas opozorili ogorčeni starši. Starši osnovnošolcev iz 24 šol v Obalno-kraški regiji so prejeli spletno anketo z vprašanjem, ali se strinjajo s čimprejšnjim odprtjem šol in prekinitvijo pouka na daljavo. Šlo naj bi za samostojno pobudo predsednice sveta staršev in nekaterih somišljenikov, pod njo pa so podpisani predsedniki svetov staršev Obalno-kraške regije, a tovrstnih sklepov sveti staršev bojda sploh niso sprejemali.

 

Mirella Baruca, ki naj bi izdala zaupanje nekaterih predstavnikov sveta staršev in skrbnikov otrok, je tudi javna uslužbenka, zaposlena je kot vodja službe za promocijo Univerze na Primorskem. “Od javne uslužbenke je takšno početje toliko manj sprejemljivo,” pravijo naši sogovorniki, ki se v dobro svojih otrok ne želijo izpostavljati. “Gre za samostojno pobudo Mirelle Baruce, čeprav so pod njo podpisani predsedniki svetov staršev Obalno-Kraške regije. Sklepa predstavniki staršev niso sprejemali.”

Začelo se je s spodnjim dopisom, ki ga je Mirella Baruca kot predsednica sveta staršev OŠ KP očitno naslovila na svet staršev.

 

 

Da ima pomisleke, se je oglasil eden od predstavnikov sveta, ki se je od ankete distanciral in starše opozoril, da svet z dotično anketo in njeno vsebino ni bil seznanjen in je ni potrdil. Prav tako svet ni obravnaval problematike vrnitve v šolo, šlo je le za neuradne pogovore preko Vibra.

Včeraj je bil v Primorskih novicah objavljen še članek, ki je po navajanju naših sogovornikov daleč od resnice, saj gre iz izjav predsednice sveta koprske osnovne šole razumeti, da naj bi bili podpisniki samostojne pobude Baruceve, sveti staršev Obalno-kraške regije, kar pa kot zapisano, bojda ne drži.

Mirello Baruca smo vprašali za njeno plat zgodbe, ko dobimo odgovore, jih bomo objavili.

Škandal24/Uredništvo