Umrla je znana slovenska političarka

Patricija Šulin. Vir: SDS

V 56. letu starosti je umrla nekdanja poslanka državnega zbora in nekdanja evropska poslanka Patricija Šulin. V slovenski javnosti je bila prepoznavna kot dobrosrčna in prizadevna političarka, predvsem pa dobra poznavalka davčnega prava. Člani SDS in sodelavci pa so jo doživeli kot nasmejano, toplo in empatično osebo, ki je znala prisluhniti in svetovati, ko je bilo potrebno. Slovenska demokratska stranka izreka njenemu Arturju in sinu Fabrisu globoko sožalje.

 

Patricija Šulin je z družino živela v Novi Gorici, sicer pa je izhajala iz Trnovega pri Gorici. Šolanje je zaključila na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, nato pa je prve delovne izkušnje nabirala v kadrovski službi v Meblu v Novi Gorici. Kasneje je bila samostojna podjetnica.

Po rojstvu sina Fabrisa se je zaposlila v podjetju Pigal v Novi Gorici, kjer je opravljala delo komercialistke na domačem trgu. Od leta 1997 je bila zaposlena na Ministrstvu za finance, na Davčnem uradu Nova Gorica in na Davčnem uradu v Ljubljani, v Oddelku za davčno inšpiciranje in preiskave, kjer je opravljala dela in naloge višjega davčnega inšpektorja. Od leta 2020 je zaposlena na Mestni občini Nova Gorica kot podsekretarka za organizacijsko premoženjske zadeve.

Patricija Šulin se nam je v stranki pridružila leta 2006. Leta 2009 je postala predsednica Ženskega odbora Goriške regijske koordinacije SDS, leta 2010 pa predsednica Mestnega odbora SDS Nova Gorica.

Na lokalnih volitvah 2010 je bila izvoljena kot svetnica Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica za obdobje 2010-2014. Bila je predsednica svetniške skupine SDS v Mestnem svetu MONG ter predsednica Statutarno pravne komisije. Leta 2011 je postala predsednica Goriške regijske koordinacije SDS in leta 2013 članica Izvršilnega odbora SDS za Goriško regijo ter članica Izvršilnega odbora MO SDS Nova Gorica.

Leta 2012-2013 je postala nadomestna poslanka v DZ RS ter v mandatu 2014-2019 poslanka v Evropskem parlamentu. Tam je delovala v odboru za finance (BUDG), kjer je bila podpredsednica, odboru za nadzor proračuna (CONT) in v odboru za transport in turizem (TRAN). Bila je tudi članica delegacije za Latinsko Ameriko in Albanijo.

Vir: SDS