Umrl je Mojmir Sepe

Mojmir Sepe

LJUBLJANA – Včeraj je umrl oče slovenske glasbe, 90-letni skladatelj, aranžer in dirigent Mojmir Sepe, je na družbenem omrežju objavil pevec Zoran Predin, žalostno vest pa so potem potrdili tudi svojci pokojnega Mojzesa, kot so klicali maestra.

 

Rodil se je 11. julija 1930 v Črni na Koroškem, mladost pa je preživljal v Celju. Glasbeni talent je verjetno podedoval po starših, njegov oče je bil namreč Franc Schiffrer operni pevec, mama je igrala klavir, obvladala pa je tudi petje.

Glasbeno kariero je začel leta 1950 kot trobentar pri Plesnem orkestru radia Ljubljana. Njegova glasbena nagnjenja izhajajo iz džeza in svinga. Bil je avtor glasbe najlepših slovenskih popevk kot so Zemlja pleše, Poletna noč, Zemlja pleše, Med iskrenimi ljudmi, Pridi, dala ti bom cvet, Ribič, ribič me je ujel, Ljubi, ljubi, ljubi in mnoge druge.

Njegova žena je bila priznana slovenska pevka Majda Sepe, umrla je v 69. letu, 11. aprila 2006. Njuna hčerka Polona Sepe, filmska režiserka in scenaristka, je umrla 19. marca lansko leto, stara je bila 61 let. Družina je zdaj spet skupaj.

 

 

 

 

Uredništvo