Umrl je legendarni košarkar

Mileta Lisica (Foto: KK Crvena zvezda)

V 55. letu življenja je po težki bolezni umrl srbski košarkar Mileta Lisica, dvakratni srbski prvak s Crveno zvezdo, ki je lep čas svoje kariere prežive tudi v Sloveniji. Od leta 1996 do 2001 je nosil dres Pivovarna Laško, trikrat je nastopil tudi na slovenski tekmi zvezd. Leta 2000 je bil najkoristnejši igralec slovenske lige, poroča STA.

Lisica je bil rojen v Priboju, a košarko je začel v lokalnem Poliesterju, vzporedno je tudi delal v tovarni. Njegove dobre igre so opazili pri Slobodi iz Tuzle, potem pa še pri Crveni zvezdi, za katero je odigral 103 tekme.

Iz Beograda je odšel v Laško, iz slovenskega kluba pa nato v Francijo. Kariero pa je končal v Sloveniji, sezono 2007/08 je odigral pri Rudarju iz Trbovelj.

Ob njegovi smrti se je že oglasil soigralec v Laškem, Boštjan Nachbar. “Kot 19-letniku si mi pokazal, kaj pomeni biti veteran, mi na igrišču kril hrbet in nasprotniku dal vedeti, da bodo morali obračunati s tabo, če bodo pregrobi z mano. Mileta Lisica, hvala za lepe spomine. Počivaj v miru,” je tvitnil nekdanji slovenski reprezentant.

Konec devetdesetih let je ekipa Pivovarne Laško pod vodstvom Aleša Pipana igrala v evroligi, med soigralci Lisice so bili tudi Aleš Kunc, Goran Jurak, Sani Bečirovič, Ervin Dragšič in tudi Saša Dončić, oče sedaj zelo slavnega Luke Dončića.

C.R./Demokracija