Umazana ločitev zakoncev Jelinčič: Razkrivamo podrobnosti boja za 3,3 milijone evrov premoženja

Foto: facebook, STA

Za rumene medije je zagotovo ena najbolj “hvaležnih” tem ločitev zakoncev Jelinčič, saj gre za očitno umazano vojno, v kateri pa Slovenija spremlja predvsem vrtoglave zneske, ki jih zahteva zaenkrat še Jelinčičeva uradna žena Monika. Po naših podatkih naj bi zahtevala od predsednika SNS točno 3.338.650 evrov, še pred tem pa naj bi zahtevala 3.000 evrov mesečnih alimentov, a je potem to padlo v vodo, ko sta dobila nad hčerkama skupno skrbništvo. Objavljamo nekatere pikantnosti iz ločitvene vojne, ki jih še niste zasledili v nobenem slovenskem mediju!

Zmaga in Moniko Jelinčič čaka v prihodnjih dneh več srečanj na sodišču. Najprej bosta tako razčistila zadeve okoli vile, saj imata naslednji teden razpravo na sodišču v Kopru, ker Monika po zatrjevanju Zmaga Jelinčiča Plemenitega slednjemu ni pustila delati na primorski vili. “Takoj, ko bosta hčerki polnoletni, bom vilo prepisal nanju,” nam je zatrdil tako, kot trdi že ves čas, in dodaja, da bodo na sodišču razpravljali prav o motenju posesti. “Ne dovoljuje mi, da bi karkoli nadaljevali z deli, kar je skregano z njenimi trditvami, da bo vilo dala hčerkama,” pravi Zmago, ki ne razume, zakaj je bilo potrebno na primorskem posestvu odklopiti vodo in elektriko, to pa mu je nato dajal dober sosed Ayari Noureddine“za kar sem mu hvaležen in se mu mora zahvaliti”.

Vila naj bi bila po informacijah, ki jih je pridobil od zanesljivih ljudi, že v oglasu naprodaj, kar Jelinčiču le še potrjuje, da namen njegove žene ni prepustiti hčerkama objekt z bazenom na luksuzni lokaciji, temveč zaslužiti s prodajo. Kot nam je zaupal, si je celo izposodil denar, da je gradbincu odplačal zadnji obrok. “Monika ima novinarja, ki bo napisal, da nisem plačeval gradbincu, čeprav so dela že v celoti plačana,” je izvedel Zmago, da je Monika menda celo pripravljena plačati, da bi lansirala svojo plat zgodbe v medije. Slednja sicer na številne objave v medijih ne odgovarja, prav tako tudi njen partner.

Bori se za premično premoženje, a poročni prstan je pustila v predalu
Takoj v začetku julija pa ju čaka še dokončna ločitev, v kateri Monika zahteva 3.338.650 evrov, kolikor ocenjuje svoj doprinos obsega skupnega premoženja in ugotovitve deležev na skupnem premoženju v obdobju od 1998 do avgusta 2019. Med drugim si Monika lasti celo 3 milijone znamk, ki jih ima Jelinčič, kar pa se zdi Zmagu bizarno, saj pravi, da je filatelist že od svojega 10. leta, kar pomeni več kot 60 let. Za primerjavo: Monika je stara 43 let. Zmagu je pri tem zanimivo, če se ji gre tako za premično premoženje, zakaj s seboj, ko ga je zapustila, ni vzela še poročnega prstana. “Poročnega prstana ni nosila že tri do štiri leta. Tudi, ko je odšla, ga ni vzela. Našel sem ga vrženega v predalu.” 

V strahu za svoje življenje
Monika kot tožeča stranka navaja, da nima več vstopa v hišo na Bleiweisovi 13, kjer je živela pri Zmagu, saj je slednji že večkrat menjal geslo za vstop. Kot nam je zaupal, je ključavnico zamenjal tudi na primorski vili, saj naj bi mu Monikin partner v preteklosti tudi grozil, o čemer so mediji obširno pisali, vse od takrat pa se boji za lastno življenje. Namreč, ne izključuje možnosti, da bi ga počakali v hiši in mu stregli po življenju. Glede na razkritja v nekaterih medijih, ki so pisali o domnevno spornih poslih Monikinega partnerja, se mu, če bi se kaj takega zgodilo, ne zdi nič nenavadnega.

 

Zanimivo pa bo spremljati tudi ostale zahteve po deležu od premičnega premoženja, saj je predsednik SNS poleg že omenjenih znamk tudi strastni zbiralec bankovcev, orožja, odlikovanj, knjig in ostalega, kar ima zgodovinsko vrednost. Med drugim Monika zahteva tudi delež od Dalmatinove Biblije iz leta 1583, ki jo je imel Jelinčič že prej, preden sta se sploh spoznala, tako kot številne druge vredne predmete, ki jih je kupil s premoženjem, ki ga je podedoval po primarni družini. Jelinčičeva žena ob tem zahteva cenilca, na kar pa Zmago ne pristaja, ker ne dovoli, da bi neznanec brskal po njegovi hiši, saj priložnost ustvarja tudi tatu. Monika želi sicer s premičnim premoženjem dokazati, da je bilo prodano za nakup nepremičnin v Semedeli, kar posledično pomeni, da tudi nepremičnine na Obali predstavljajo del skupnega premoženja. To seveda velja le v primeru, da je tudi premično premoženje skupno.

 

V borbi za premoženje bo po predlogu Monike Jelinčič na sodišču zaslišanih več prič, med drugim tudi njena starša, njen brat, politik Tone Partljič in tudi njena dolgoletna prijateljica Nataša Dobelšek. Verodostojnost slednje je sicer pod vprašajem, tako kot je bilo svojčas pod vprašajem, kako se je dokopala do prestižnega Porscheja zgolj kot manekenka, medtem ko so ostale manekenke komajda shajale s svojimi honorarji.

Foto: Jani Božič/Obrazi

Kako je bil Jelinčič v resnici zaljubljen v Moniko, pričajo tudi številne razglednice, ki jih je pošiljal Moniki s potovanj po svetu in ki so prav tako vsebina ločitve, medtem ko ga boli, da mu ona ni poslala niti ene kartice, ko je hodila po svetu kot Jankovićeva desna roka. O Zmagovi zaljubljenosti pa pričajo tudi številni članki, med drugim ju je ujel tudi paparac Jani Božič, v članku v Obrazih pa je bilo nato zapisano, kako Moniki uspe, da jo Zmago gleda s tako zaljubljenimi očmi. Očitno je ljubezen res slepa.

Nova24TV/ Barbara Majdič