Učiteljica, ki ni izpolnjevala pogoja PCT, ostala brez službe

Ućiteljica Špela Šeško naj bi ostala brez službe. FOTO: Facebook

Učiteljica z OŠ Franc Rozman – Stane v Mariboru je danes prejela odpoved delovnega razmerja, pred tem je vodstvo šole proti njej sprožilo disciplinski postopek. Razlog naj bi bil, da ne izpolnjuje nobenega od pogojev preboleli, cepljeni, testirani (PCT), ki so obvezni za delo v šolskih prostorih.

 

Vendar pa razlog menda ni samo ta, da je odklanjala pogoj PCT, ampak pa naj bi posnela videoposnetek, ki ga je objavila na facebooku, kjer da je starše nagovarjala, naj otroci ne hodijo več v šolo, ker da je ta režimska in fašistična, da v njej obsevajo, otroke pa da bodo “prisilno injicirali s strupenim zvarkom”. Tudi sicer javno nasprotuje ukrepom za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, prav tako sodeluje z gibanjem OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije). Po navedbah medijev naj bi šlo za učiteljico Špelo Šeško.

Iz okrožnice ministrstva za izobraževanje izhaja, da neupravičena odklonitev testiranja pomeni kršitev obveznosti iz delovnega razmerja in delodajalec lahko v skrajnem primeru kršilca tudi odpusti. Učiteljico so sicer dvakrat pozvali, naj spoštuje ukrepe, vendar je opozorila prezrla, poroča Siol.net.

J.S./Demokracija