Uboj na Goričkem: To je Mitja Orešek, ki je zadavil in zabodel partnerko Štefanio

Mitja Orešek je partnerko Štefanijo T. (na fotografiji) zadavil in zabodel z nožem. FOTO: Facebook

Danes smo poročali o družinski tragediji, ki se je včeraj okoli šestih popoldan zgodila na Goričkem, v vasi Peskovci, ki spada pod občino Gornji Petrovci v Prekmurju. Osumljeni naj bi svoji izvenzakonski partnerki vzel življenje. 

 

Po navedbah Slovenskih novic naj bi 46-letni Mitja Orešek ubil 35-letno partnerko in mater predšolskega in šoloobveznega otroka, Štefanio T. Med prepirom naj bi jo zadavil, potem pa, da jo je še zabodel z nožem, poroča Vestnik. Portal navaja še, da sta bila v času zločina njuna otroka, štiriletnik in osemletnik, bojda v hiši, a uboja mamice menda nista videla.

Kljub hitri pomoči policistov in medicinskih reševalcev je Štefania, po poklicu vzgojiteljica, podlegla poškodbam in umrla.

Za otroka poskrbel center za socialno delo

Po krvavem dogodku naj bi Orešek sam poklical policiste in jih počakal v stanovanju. Na kraju so mu odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih, v 48. urah pa ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika. Uboj je baje priznal.

Za sinova pokojne in Oreška je poskrbel murskosoboški center za socialno delo.

Motiv za kruto dejanje sicer še ni znan, po neuradnih podatkih bi mu lahko botrovalo osumljenčevo ljubosumje.

“Po do sedaj opravljenem preverjanju policija osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja,” je navedla predstavnica murskosoboške policijske uprave Suzana Rauš.

Spletno uredništvo