Tujci v postojnskem centru jedo bolje kot slovenski davkoplačevalci, ki jim hrano plačujejo?

Foto: Twitter

POSTOJNA – V torek so nekatere nevladne organizacije pripravile protest, saj da tujci v postojnskem centru živijo v neznosnih razmerah. Med drugim je bilo slišati očitke, da je v tamkajšnjem centru huje kot v zaporu, nekateri protestniki so center označili za taborišče, pa tudi, da so poskusi samomorov tujcev postali vsakdanji.

 

No, včeraj sta v Center za tujce v Postojni prišla nenapovedana gosta. Obiskala sta ga Boštjan Šefic, svetovalec ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa in Franc Kangler, državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve. Vest o tem, da naj bi bili protesti neupravičeni, je Kangler delil na Twitterju: “Pozanimal sem se tudi o tedenskem jedilniku,” je zapisal in opozicijska politika iz stranke SD povabil na kosilo: “Izberita dan. A je kaj slabše kot v dragih bruseljskih restavracijah?”

 

Foto: Zaslonski posnetek/Twitter

S fotografije, ki jo je priložil državni sekretar je razvidno, da imajo tujci tri obroke na dan, za kosilo prevladuje piščančje meso. Denimo piščančji file s praženim krompirjem ali piščančji zrezek s pire krompirjem, piščanec z zelenjavo na žaru in tako dalje. Za večerjo je na meniju največkrat puranje meso, pa zelenjavna rižota, burek, fižolova enolončnica.

 

Foto: Twitter

Na družbenih omrežjih je zaslediti komentarje, da si veliko slovenskih državljanov, med njimi marsikateri upokojenec in šolar, tako raznovrstnih obrokov ne more privoščiti, tudi ne dva topla obroka na dan. Še posebej pa jih vznemirja dejstvo, da stroške njihovega življenja krijejo prav davkoplačevalci, ki jim sredstev za preživetje primanjkuje.

Uredništvo