Tudi za velikonočni vikend pestro v Kobilarni Lipica

Med velikonočnimi prazniki so v Kobilarni Lipica za obiskovalce pripravili pestro dogajanje, ki je primarno namenjeno družinam. Tematsko obarvani ogledi bodo posvečeni žrebičkom, ki so prišli na svet v prvih spomladanskih dneh, za obiskovalce pa so pripravili tudi lov na velikonočna jajčka in pravljično predstavo Zgodba o Lipici.

Dogajanje se bo pričelo že v soboto, s predstavo Zgodba o Lipici, v kateri bodo nastopali najlepši lipicanci Kobilarne, v nedeljo pa se bo ob 12., 13. in 14. uri odvijal lov na velikonočna jajčka. Ta bo s pomočjo simpatičnih namigov popeljal obiskovalce do najbolj privlačnih zanimivosti lipiškega posestva. Za vse, ki bodo med prvimi najditelji jajčk, pa so pripravili bogate nagrade.

Glavna atrakcija nedelje pa bo žrebiček Siglavy Slava XVI, ki je prišel na svet 19. Marca. Družinam z otroki bodo namenjene tudi otroške ustvarjalnice, delavnice s poniji, jahanje ponijev, prikazi sedlanja in kovanja konj ter vožnje s kočijo po drevoredih lipiškega posestva. Praznična doživetja v Lipici pa se bodo prepletala z kulinaričnimi mojstrovinami restavracije posestva Lipice.

Sebastjan J