Tudi letos DARS delovno na slovenskih avtocestah

Napoved obnovitvenih in gradbenih del na Primorki ter hitri cesti, foto: DARS

Ravbarkomanda, Senožeče, Divača, Videž, Kozina, Nanos-Ajdovščina in Bazara-Šempeter so letošnje lokacije, kjer bo DARS obnavljal ali preurejal slovenski avtocestni odsek. Dela se bodo seveda zavlekla pozno v turistično sezono, zato lahko zopet pričakujemo prometni kolaps, kot smo ga bili vajeni že v preteklih letih.

Ravbarkomanda že tretje leto v obnovi

DARS je najstarejši odsek slovenskih avtocest začel obnavljati že leta 2017, obljubljali pa so, da bodo obnovitvena dela končana že do konca leta 2018. V letošnjem letu je vozišče čez viadukt zaradi dodatnih obnovitvenih del zopet okrnjeno, DARS pa napoveduje, da bo viadukt delno »zaprt predvidoma do začetka letošnjih poletnih počitnic, ko bodo obnovitvena dela na 46 let starem objektu v celoti zaključena« so zapisali na svoji spletni strani.

Odstranjevanje preostalih cestninskih postaj

DARS v letošnjem letu načrtuje tudi odstranitev preostalih cestninskih postaj na lokacijah Videž in Kozina ter Senožeče. DARS načrtuje, da bodo dela na postajah Videž in Kozina potekala od 15. Aprila do 20. Julija 2019. Dela pri Senožečah pa naj bi potekala od 22. Maja, do 20. Junija 2019.

DARS bo v letošnjem letu odstranil tudi cestninsko postajo Bazara, za katero pa točni terminski načrt še ni določen.

Obnova tudi na hitri cesti Nanos-Ajdovščina

Zaradi posedanja terena bo DARS tudi letos prisiljen obnavljati in sanirati hitro cesto proti Novi Gorici in sicer na odseku med Nanosom in Vipavo (prek Rebernic). Zgolj upamo lahko, da promet zaradi zapore hitre ceste ne bo speljan preko stare ceste, ki je v lanskem letu med odstranjevanjem cestninske postaje Nanos zahtevala tudi smrtno žrtev.

Vsem voznikom želimo mirno in strpno vožnjo med čakanjem pred delovnimi zaporami v poletni vročini in se nadejamo, da bomo morda lahko nekoč vsaj eno poletje dočakali prevozne slovenske avtoceste brez vseh gradbišč.

Uredništvo