Tudi danes mladi vse pogosteje zapuščajo državo, te pa vse bolj zamenjujejo tujci na slovenski zemlji

Migranti, ki dnevno nezakonito vdirajo v Slovenijo predstavljajo le majhen delež migracijskih tokov skozi državo, kljub temu pa ravno ti prišleki predstavljajo največje varnostno tveganje za državljane. S svojim ilegalnim vdorom skozi državno mejo že ob samem vstopu v državo storijo kaznivo dejanje in pokažejo odnos in spoštovanje do zakonov in reda v državi, kjer večinoma zaradi nezmožnosti nadaljevanja poti na sever, zaprosijo za azil.

Legalne migracije, prek izdanih dovoljenj za začasno in stalno bivanje ter izselitev mladih Slovenk in Slovencev pa predstavlja največji kos migracijske pogače. Te številke pa kažejo na grozljiv vztrajnostni trend demografske zamenjave slovenskega prebivalstva.

Skupno je Slovenija v prvih treh mesecih leta 2019 prejela 777 prošenj za mednarodno zaščito, torej za azil. V prvih treh mesecih pa je bilo tudi izdanih kar 19.402 dovoljenji za bivanje tujcev v Sloveniji, kar predstavlja legalne migracije in pogubno demografsko politiko za slovenski narod.

Zadnji aktualni podatki, katere ima na voljo SURS glede migracijskih tokov Slovencev, iz leta 2017, pa kažejo uničujočo sliko množičnega zapuščanja države. V letu 2017 se je iz Slovenije tako izselilo kar preko 9900 Slovenk in Slovencev. V primerjavi s preteklimi leti se ta številka izseljevanja Slovenk in Slovencev seveda povečuje, zato bo z nadaljevanjem takega trenda migracij sestava prebivalstva v Sloveniji že v nekaj letih povsem drugačna, tuja.
Za primerjavo je Slovenija leta 2017 izdala kar 57.833 dovoljenj, v letu 2018 pa že kar 74.236 dovoljenj tujcem za bivanje v Sloveniji. Glede na trend prvih treh mesecev, pa bo ta številka, legalno uvoženih tujcev v Slovenijo še višja.

Zaradi vse slabše ekonomske, stanovanjske in socialne politike do Slovenk in Slovencev v naši državi, se vse več mladih odloča za življenje v tujini, kjer iščejo možnosti za normalno življenje in razvijanje svojih sposobnosti. Leve vlade pa namesto urejanja problematike na tem področju, kot to počnejo sosednje Madžarska, Italija in druge države, raje uvažajo nove in nove tujce ter naganjajo slovenski narod iz rodne zemlje.

Kako drugače si lahko razlagamo milijone € javnega denarja za ekološko prehrano in varovanje migrantov, namero postavljanja novih in novih azilno-sprejemnih centrov ter popoln drugorazredno obravnavo lastnih državljanov na vseh področjih.

Uredništvo