Tudi čez vikend novi migranti iz Slovenije v Italijo

Slovenija svojih obveznosti glede varovanja schengenske meje pred migranti nikakor ne jemlje resno, zato se proti Sloveniji v tujini že pripravljajo ukrepi, katere pa bodo zaradi migrantov občutili predvsem navadni državljani.

Poleg stoterice migrantov, ki je v tem tednu iz Slovenije, mimo slovenske policije mirno vkorakala v Italijo, je za njimi prišlo še dodatnih 18 Pakistancev in Afganistancev.

Italija sita slovenske nesposobnosti

V letošnjem letu, po ukrepih Salvinija za zajezitev mediteranske poti, kjer so nevladne reševalne ladje dobile prepoved privezovanja v italijanskih pristaniščih, je Salvini obrnil svojo pozornost na vzhod Italije. Številke migrantov, ki so predvsem v zadnjih tednih vstopali v Italijo prek Slovenije, so že davno presegle številke migrantov, ki so v Italijo vstopali prek morske poti na jugu.

Še bolj zaskrbljujoče za Italijane pa je dejstvo, da se Furlanija-Julijska krajina s prihodi na stotine migrantov čez Slovenijo, spreminja v malo Lampeduso. Zato zaradi vse glasnejših zahtev prebivalstva, oblastniki v zamejstvu delajo vse, da bi zajezili ilegalne prihode migrantov.

Zahteva po mešanih italijansko-slovenskih policijskih patruljah je bila ena izmed zahtev oblastnikov FJK pred dokončnim zaprtjem naše zahodne meje, kar pa je predsednik pokrajine Fedriga, ob neukrepanju Slovenije na področju ustavitve ilegalnega prehajanja državnih meja že napovedal.

Uredništvo