Tržaško letališče v Ronkah z dvojezičnimi tablami – fotogalerija

Vhod v Tržaško letališče

Ob prenovi letališča v Ronkah so bile v okolici tudi zamenjane table, ki imajo sedaj dvojezične napise, tako v italijanščini, kot v slovenščini za okoliška mesta.

O ambicijah tržaškega pristanišča glede prometne infrastrukture smo že pisali na našem portalu, vendar pa milijonske investicije v povezovanje pristanišča z železnico ni bila edina naložba. Tudi tržaško letališče je v lanskem letu doživelo začetek obširne razširitve in intermodelarnega povezovanja z železniškim in avtobusnim potniškim prometom. Marca letos so tako na letališču dokončali izgradnjo nove železniške postaje, skupaj z novo avtobusno postajo in razširjenimi parkirišči, vključno z garažno hišo.

Kljub temu, da dela še vedno niso povsem zaključena, pa letališče že dobiva celostno podobo, tudi s smerokaznimi tablami v obeh jezikih.

Železniška postaja, katero so zgradili v začetku tega leta nudi hitre in stalne prevoze v vsa večja okoliška mesta, kot so Trst, Tržič, Gorica, Videm, Benetke, Trbiž itd. Ob enem pa je potnikom na voljo tudi sodobni avtobusni terminal.

Letališče povezuje italijanske zračne linije, ob enem pa so organizirani tudi leti na nekatera mednarodna povezovalna letališča, kot so München in London. Notranjost letališča je sicer manjša, a vseeno vključuje bar, restavracijo in druge letališke prostore za udobnost potnikov. Poleg večnadstropne garažne hiše in obsežnega parkirišča na obeh straneh letališča, pa tržaško pristanišče uporablja tudi sodobne pristope za varovanje okolja, kot so sončne celice za proizvodnjo električne energije.

Letališče v Ronkah pa z večjimi slovenskimi mesti povezuje tudi prevoznik GoOpti.

Uredništvo