Triatlonsko tekmovanje Ironman v Kopru septembra

FOTO: Triatlonska zveza Slovenije/Ironman

Triatlonska zveza Slovenije (TZS) in organizator triatlonskega tekmovanja Ironman 70.3 v slovenski Istri, sta pred nekajdnevi podpisala pogodbo o sodelovanju pri pripravi njegove tretje izvedbe. Zanimanje za tekmovanje, ki bo v nedeljo, 19. septembra, naj bi bilo izjemno.

 

Slovenska različica triatlonskega tekmovanja se vrača po letu dni pandemičnega premora. Organizatorji sporočajo, da se dobre tri mesece pred tekmovanjem število prijavljenih približuje številki tisoč.

Letos bo tretjič, da bo slovenska Istra gostila triatlonsko tekmovanje v sklopu blagovne znamke Ironman. Gre za polovični triatlon z 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometri kolesarjenja in 21 kilometri teka. Posamezne trase plavalne, kolesarske in tekaške preizkušnje ostajajo v veliki meri enake kot na zadnjih dveh preizkušnjah. Speljane so skozi štiri obmorske občine in po delu notranjosti slovenske Istre, s startom in ciljem v Kopru.

Predsednik TZS Jure Leben je ob tem: “Ironman je eden večjih športnih dogodkov v Sloveniji in pričakujemo, da bo, še zlasti po koronakrizi, prispeval k prebujanju normalizacije množičnih športnih dogodkov.”

Jurica Barać iz organizacije I feel Slovenia Ironman 70.3 Slovenian Istria pa je pohvalil dobro sodelovanje s TZS. “Veseli nas, da po letu korone lahko nadaljujemo športna tekmovanja in pričakujemo velik odziv triatloncev. Še posebej smo ponosni na to, da je TZS tudi letos naš partner. S skupnimi močmi se trudimo razvijati šport in aktivno življenje ter spodbujati mlade k triatlonu,” je navedel Barać.

Vir: Ekopercapodistria