Trezni za volan – Akcija Slovenija piha 0,0

Policija bo v tem tednu izvajala poostren nadzor na slovenskih cestah, foto zurnal24.si

Z današnjim dnem se je pričela akcija Slovenija piha 0,0 katero v sodelovanju s Slovensko policijo izvaja Ministrstvo za zdravje.  Poostreno preverjanje psihofizičnega stanja voznikov na slovenskih cestah bo potekalo po vsej Sloveniji od 5. do 11. junija.

Namen akcije je ozaveščanje voznikov o nevarnosti udeležbe v prometu pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjševati število prometnih nesreč, povezanih z alkoholom in drogami.

Izvajali bodo tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola (15. člen), in sicer bodo policisti preverjali, kje oz. v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku uživali alkoholne pijače.

Prvi del poostrenega nadzora je evropsko usklajen in poteka v več evropskih državah hkrati.

Vožnja pod vplivom alkohola izjemno poveča verjetnost za nastanek prometne nesreče, zato policisti znova svetujejo: vozite le, če niste uživali alkoholnih pijač, in tako pomagajte ohraniti dragocena življenja!

Sebastjan J