Trčenje jadralnega padala in ultralahkega letala je bilo za Danijela usodno

Fotografije: Primorska24.si

DOLGA POLJANA, BUDANJE – Med vasjo Dolga Poljana in Budanje, v občini Ajdovščina se je včeraj nekaj pred 11. uro zgodila tragična nesreča. Trčila sta ultralahko letalo in jadralni padalec.

 

Letalo tipa Fly Synthesis Storch je bilo iz domačega ajdovskega Aerokluba Josip Križaj.

36-letni Danijel K. iz Ajdovščine je poškodbam podlegel na kraju nesreče, huje poškodovanega 42-letnega pilota Andreja T. in 52-letnega potnika ultralahkega letala, oba Primorca, so zaradi hudih poškodb odpeljali v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

 

Pilot je aktiviral vgrajeno reševalno padalo ter tako rešil svoje in kopilotovo življenje, po zadnjih podatkih nista v življenjski nevarnosti.

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da so bili o nesreči v zračnem prometu med Dolgo Poljano in vasjo Budanje obveščeni ob 10.48. Na kraj nesreče so poleg policistov in kriminalistov prišli tudi preiskovalec letalskih nesreč, novogoriški preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice. Preiskava okoliščin tragične nesreče še traja, javnosti pa bodo več podrobnosti posredovali po zaključku preiskave, so še zapisali novogoriški policisti.

Uredništvo