Tragedija v Miljah, družinski samomor

Daniela in Marco, foto: Il Piccolo

Zadnje dni je Milje pretresla tragedija družinskega samomora, v katerem sta svoje življenje končala 45 letni Marco Ferraro in njegova 68 letna mati Daniela Macor.

»Izbiram svobodo…«je Marco zapisal v poslovilnem pismu. Svobodo končati svoje življenje, saj  »ne morem več živeti brez očeta«, ki je preminil pred nekaj meseci.

Neutolažljiva žalost

Februarja letos je po kratki bolezni preminil profesor Giuseppe “Pino” Ferraro, ki je za seboj zapustil sina Marca in ženo Danielo. Neutolažljivo žalovanje sina in žene pa je botrovalo k tragičnemu koncu, kot je Marco zapisal v poslovilnem pismu. Njuni trupli je v garaži družinske hiše odkrila tržaška policija.

Giuseppe “Pino” Ferraro je preminil Februarja letos, foto: Il Piccolo

Na morebitno tragedijo je policijo opozorila stranka njune trafike, ki sta jo upravljala Marco in Daniela. Ta je od sobote ostala zaprta, v sredo pa je policija s pomočjo gasilcev vdrla v družinsko hišo.

Njuni trupli so našli v družinskem avtomobilu, izpušna cev speljana v kabino vozila pa je botrovala k posledični smrti obeh.

Družina je bila tesno povezana, zato je izguba očeta Marca še dodatno zaznamovala. Ta po pripovedovanju sosedov in strank trafike ni imel prijateljev, bil je »prijazen, izredno inteligenten, vendar zaprt vase, predvsem pa navezan na mamo in očeta.« Oba so v mesecih po Pinovi smrti opažali vse bolj otožna in krhka, dokler ju njuna bolečina ni pripeljala do tragičnega konca.

Niste sami, poiščite pomoč

Življenjske stiske, vsakodnevni problemi ali izgube bližnjih lahko vsakega izmed nas pripeljejo na sam rob obupa, ko se zazdi, da ne vidimo več izhoda in poti naprej. V takih trenutkih so občutki samote, nemoči in brezizhodnosti tako močni, da se premnogi odločijo za edini izhod, katerega še vidijo. Ta pa za seboj pusti novo bolečino bližnjih in tragično izgubo človeškega življenja.

V teh težkih trenutkih niste sami. Če se vam zazdi, da vaše stiske ne morete zaupati nikomur izmed vaših bližnjih, zaradi strahu pred obsodbo ali stigmo, se obrnite na pomoč k tistim, ki vam bodo znali pomagati. Vam svetovati, ali le biti z vami v težkih trenutkih, anonimno in zaupno.

Včasih lahko že prijazen pogovor in topla beseda odpreta nove poti, ki vam bodo vlile novo upanje in voljo do življenja.

112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)

116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)

116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)

01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)

031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)

Uredništvo