Tragedija pri novogoriškem naselju Trnovo, trčil v drevo in umrl

Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

Na območju naselja Trnovo v novogoriški občini je za posledicami prometne nesreče umrl 65-letni voznik osebnega vozila.

 

Danes okoli 6.50 se je na nekategorizirani cesti, ki se uporablja  za  javni  cestni  promet, izven naselja Trnovo zgodila prometna nesreča v kateri je umrl  65-letni voznik osebnega
avtomobila.

Po dosedanjih ugotovitvah je voznik vozil po nekategorizirani makadamski cesti izven naselja Trnovo, iz smeri regionalne ceste proti zaselku Zavrh. Po prevoženih 800 metrih, kjer vozišče poteka naravnost po rahlem klancu navzdol, na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov, voznik ni peljal po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi potekal promet varno in neovirano. Iz neznanega razloga je zapeljal desno izven vozišča in po desetih metrih vožnje po brežini s prednjim delom avtomobila trčil v drevo, ki je od desnega roba vozišča oddaljeno en meter. Po trčenju je vozilo obstalo, voznik pa ni več kazal znakov življenja.

O tragični nesreči je Policija obvestila pristojne pravosodne organe. Zdravnica ZD Nova Gorica, ki je na kraju potrdila smrt pokojnega, je odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok njegove smrti. Poleg policistov so na kraju nezgode posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica.

Policisti postaje prometne policije Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih dejstev prometne nesreče s smrtnim izidom s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč v letošnjem letu umrlo 6 ljudi.

Spletno uredništvo