Tragedija pri Novi Cerkvi: V prometni nesreči je umrla šestletna deklica

Fotografija je simbolična. Foto: Policija

NOVA CERKEV – Danes okoli 10.30 so celjske policiste obvestili o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila zunaj naselja Nova Cerkev, ki spada pod občino Vojnik.

 

Policisti celjske policijske uprave so sporočili, da je po prvih podatkih 65-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Novi Cerkvi, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo na oviro, ki bi jo lahko pričakoval, trčil v deklico, ki je prečkala vozišče. “Zaradi izjemno hudih poškodb je deklica na kraju nesreče umrla.”

Voznika bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Po drugem odstavku 323. člena kazenskega zakonika mu grozi do osem let zapora. “Udeleženec v prometu, ki s kršitvijo predpisov o varnosti cestnega prometa iz malomarnosti povzroči prometno nesrečo, ki ima za posledico smrt ene ali več oseb, se kaznuje z zaporom do osmih let in s prepovedjo vožnje motornega vozila.”

Celjski policisti vse udeležence cestnega prometa opozarjajo, naj bodo v prometu previdni, strpni, pozorni in naj spoštujejo cestnoprometne predpise.

Uredništvo