Toliko ilegalnih migrantov se je ujelo v mreže koprske policijske uprave

KOPER – Višja inšpektorica in tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper, Anita Leskovec, je v zadnjih sedmih obvestili za javnost, sporočila, da minuli ponedeljek in torek policisti niso obravnavali nezakonitih prebežnikov. Največ jih je bilo spet konec tedna.

 

“Od srede, 29. 1. 2020 od 6.00 ure, do četrtka do 6.00 ure so policisti obravnavali 8 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Koper so obravnavali 5 oseb in PP Ilirska Bistrica 3 osebe,” so zapisali. “Na cesti od Sušaka proti Zabičam so policisti ustavili osebni avto fiat punto, italijanskih registrskih tablic. Voznik je bil državljan Italije, v vozilu pa sta bila še dva državljana Pakistana, ki ne izpolnjujeta pogojev za vstop v Slovenijo in sta mejo prestopila ilegalno.” Državljanu Italije sledi kazenska ovadba po 308. členu kazenskega zakonika, postopki še potekajo. Med osmimi, ki so v eni noči nedovoljeno prestopili zunanjo mejo, so bili štiri osebe državljani Maroka, dve osebi iz Pakistana, ena iz Libije in ena iz Italije.

S četrtka na petek so obravnavali enega državljana Libije, največ pa od petka, 31. 1. 2020, od 6.00 ure, do danes, 3. 2. 2020 do 6.00 ure, 14 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali 8 oseb in PP Kopra 6 oseb. 10 oseb je že bilo vrnjenih v Hrvaško, nekateri policijski postopki pa še potekajo. Osebe po državljanstvih, ki so nedovoljeno prestopile zunanjo mejo: štiri iz Afganistana, štiri iz Maroka, dve iz Turčije, ena iz Tunizije, ena iz Iraka, ena iz Pakistana in ena iz Palestine.

V zadnjih sednih dnevih je bilo obravnavanih skupaj 23 nezakonitih prebežnikov.  M. K./PU Koper