Tokrat migranti prek Sežane v Italijo

Italijanska obmejna policija, foto: poliziadistato.it

Ne glede na sprenevedanje slovenskih politikov in njihovo ignoriranje migrantskega problema v državi, številke novih, v Italiji ujetih migrantov spet pričajo o slovenski nezmožnosti varovanja državne južne meje pred ilegalnimi prehodi.

Vseh 55 migrantov je ob prijetju zaprosilo za azil, ob vsaki novi ujeti skupini migrantov pa je klic italijanske javnosti po zaprtju vzhodne meje s vse Slovenijo glasnejši.

Državljana Kosova tihotapila migrante in ponarejala dokumente

Italijanska obmejna policija je v bližini Fernetičev ustavila osebno vozilo nemških registrskih oznak, katerega je vozil 32. letni S.S., državljan Kosova s prebivališčem v Nemčiji. Poleg njega je bil v vozilu še 23. letni A.B. in trije sopotniki na zadnjih sedežih. Vsi državljani Kosova.

Vozilo je ustavila obmejna patrulja v sodelovanju z lokalno policijo Devin Nabrežina, pri pregledu pa je bilo ugotovljeno, da 3. državljani Kosova nimajo dokumentacije za vstop v Italijo, A.B. pa je za pregled posredoval ponarejeno belgijsko osebno izkaznico.

Policija je voznika aretirala, vozilo zasegla, vse preostale potnike, vključno z A.B. pa so v skladu z bilateralnimi dogovori vrnili Sloveniji.

Migrantske kraške poti

Italijanska policija je včeraj skupno ustavila še 55 dodatnih migrantov, ki so iz Slovenije ilegalno vstopili v Italijo. Vsi so bili ujeti na območju Krasa, vsi državljani Afganistana in Pakistana. Vsi so tekom postopka zaprosili za azil.

Uredništvo