Tjulenj obiskal skupino suparjev med učno uro

Tjulenj je nepričakovano obiskal skupino angleških suparjev. Foto: Euronews

V Lincolnshiru v Veliki Britaniji je tjulenj med učno uro nepričakovano obiskal skupino suparjev. Tjulenj se je očitno odločil za prevoz navzdol po reki. Skupino začetnikov je v nekem trenutku presenetila ta čudovita vodna žival in se povzpela na enega izmed supov ter postala prava spletna senzacija. 

O tem, da v reki Witham živi tjulenj se je sicer govorilo že mesece pred nepričakovanim dogodkom. Govora je celo o treh tjulnjih, ki so jih nekateri videli, kako so se sončili na travi. Tjulenj v tamkajšnji okolici sicer nekaj novega, ga je pa težko opaziti. Verjetno gre za tjulnja, ki ga je v naravo leta 2017 izpustila britanska karitativna organizacija RSPCA, ki se osredotoča na prosto živeče divje živali. Tjulenj, ki ga je skupina športnikov srečala, naj bi bil izpuščen skupaj s petimi drugimi živalmi, poroča euronews.

Sladka voda tjulnom menda ne škodi. Čez čas bi bil lahko vrnjen v morje, vendar pa je v tem trenutku reka polna rib, zato ni nobene potrebe za spremembo njegovega habitata. V reki je verjetno še lažje loviti kot v morju. Morska žival sicer nosi ime Dandy Dinmont in je postal prava spletna senzacija. Ob tem lahko tudi vidimo, kako vznemirljiv je lahko šport pri katerem pride do interakcije z živo naravo, ki pa ni samo tjulenj, ampak še marsikaj drugega.

Tjulenj je nepričakovano obiskal skupino angleških suparjev. (Foto: euronews)

Morske živali znajo presenetiti. Pred časom smo že poročili, kako je kit grbavec rešil znanstvenico. Biologinja Nan Hauser je svoje življenje posvetila preučevanju kitov grbavcev, a v njeni več kot 28-letni karieri ni izkusila ničesar podobnega. Ko se je prejšnji oktober potapljala s kiti grbavci jo je eden rešil pred napadom tigrastega morskega psa tako, da jo je s svojo plavutjo potisnil na krov raziskovalnega plovila. To naj bi bil končni pokazatelj, kako so kiti grbavci globoko altruistična bitja.

Domen Mezeg/Nova24 TV