Tihotapci migrantov s predrtimi pnevmatiki v policijski službeni Audi

Policisti PU Koper so zopet sodelovali v filmski akciji lova na migrante, ki se je končal z uničenim službenim vozilom slovenske policije. Ob tem so v zadnjih 48. urah na območju PU Koper znova ujeli kar 24 migrantov.

Obravnavani migranti po državljanstvih, po nezakonitem vstopu v Slovenijo:
14 x – Pakistan
8 x – Indija
1x – Srbija
1 x – Turčija

Ob 19.37 so ilirskobistriški policisti opazili osebni avto Ford Mondeo, italijanskih registrskih številk. Pričeli so ga ustavljati, vendar voznik ni ustavil, temveč je pospešeno peljal naprej, skozi naselje Jasen, kar 120 km/h. Policisti so peljali za njim, odrejena je bila uporaba stingerja, ki je bil ob 20. uri tudi uspešno uporabljen pred Divačo. Vozilo je peljalo naprej proti Divači, kjer so ga policisti ustavili, pri tem pa je voznik Forda bočno trčil v policijsko službeno vozilo Audi A4, ki ga je prehitevalo z namenom ustavitve, saj je bilo bežeče vozilo nevarno za ostale udeležence v prometu. Voznik in sopotnik sta bila lažje poškodovana, prav tako tudi trije ilegalni prebežniki, ki so bili odpeljani v ZD Kozina na pregled.
V ustavljenem osebnem avtomobilu sta bila dva vodiča (stara 30 in 28 let), oba državljana Pakistana, z urejenim statusom v Italiji oz. Avstriji. V avtomobilu zadaj so sedeli štirje državljani Pakistana, v prtljažniku pa še trije državljani Pakistana.
Vodičema sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja in za kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Dva mladoletna migranta iz skupine sta bila nastanjena v Center za Tujce.

Uredništvo