Teroristični napad v Londonu

London pretresel nov teroristični napad

Včeraj zvečer se je zgodil že tretji teroristični napad v središču Londona v zadnjem mesecu. Šest ljudi je umrlo, skoraj 50 jih zdravijo zaradi poškodb v lokalnih bolnišnicah.

Bel dostavni kombi je zapeljal v pešce na Londonskem mostu

 

Včeraj zvečer malo po deseti uri se je na Londonskem mostu zgodil ponovni teroristični napad, bel dostavni kombi je najprej z visoko hitrostjo zapeljal v množico ljudi, nato pa so iz njega izstopili trije moški, ter z mačetami začeli napadati mimoidoče. Po trditvah prič so teroristi vstopili tudi v eno izmed restavracij, kjer so napadli tamkajšnje goste. Priče so tudi potrdile, da so napadalci med napadi vpili “to je za Allaha!”.

 

Policija je sporočila, da je napad trajal okrog 10 minut, nato pa so v posredovanju vse napadalce ubili s strelnim orožjem. Po podatkih je imel eden izmed napadalcev tudi improvizirani samomorilski jopič, ki pa naj nebi bil aktiven oziroma nevaren.

Napadalec z samomorilskim jopičem

V napadu je bilo šest smrtnih žrtev, skoraj 50 žrtev s težjimi poškodbami so oskrbeli v lokalnih bolnišnicah, tiste z manjšimi poškodbami pa so reševalci oskrbeli kar na kraju napada. Med žrtvami je bil tudi varnostnik enega izmed pubov, katerega so teroristi napdali, ter prometni policist, ki se je med prvimi odzval na klice na pomoč.

Sebastjan J