Teroristična napad v bližini Milana – Fotogalerija

V torek je Italijo pretresel teroristični napad, katerega je v bližini Milana izvedel 47. letni Ousseynou Sy, migrant iz Senegala, ki je ugrabil in zažgal avtobus, poln šolskih otrok, katere pa je policija uspela pravočasno rešiti. Vzrok za teroristični napad Senegalca je bila strožja italijanska migrantska politika, katero je uvedel Salvini za zajezitev ilegalnega vstopanja migrantov v Italijo.

Otroke rešil klic iz avtobusa

Senegalski migrant, ki je pridobil italijansko državljanstvo, je bil zaposlen kot voznik šolskega avtobusa. Na usodni torek se je Senegalec po službeni dolžnosti skupaj z otroki in šolskim spremstvom odpravil iz mesta Vailati di Crema proti telovadnici v Milanu. Vendar je Senegalec za volanom  ubral drugo pot, po poročanju prič naj bi zavil proti milanskemu letališču. Ko je voznik potnikom pričel groziti z nožem, je eden izmed dijakov poklical starše, ki so obvestili policijo.

Policija je avtobus skušala ustaviti s cestno blokado, vendar je Senegalec namerno trčil vanje in skušal nadaljevati vožnjo. Ko mu to ni uspelo, je predhodno v bencin namočen avtobus tudi zažgal, sam pa skušal pobegniti. Policija je uspela skozi zadnja razbita okna rešiti vse otroke in šolsko osebje, 14 oseb pa je utrpelo poškodbe dihal zaradi vdihavanja dima.

»Nihče ne bo preživel!« »Ustavite smrti v Mediteranu ali pa bom izvedel pokol!« je po poročanju šolskega osebja kričal Senegalec na avtobusu med zadrževanjem talcev. Njegove kritike italijanske vlade zaradi strožje migrantske zakonodaje so bile javno znane njegovim sodelavcem že dalj časa, nihče pa ni posumil, da bi lahko izvedel teroristični napad.

Star znanec policije

Ob preiskovanju okoliščin po dogodku je policija ugotovila, da so ga zaradi kriminalnih dejanj obravnavali že v preteklosti. Tako se je v preteklosti Senegalec pred sodnikom že zagovarjal zaradi spolnega napada in vožnje pod vplivom alkohola. Salvini pa je v odzivu že postavil vprašanje, kako je lahko italijanski državljan s tako preteklostjo sploh nastopil v službo voznika šolskega avtobusa.

Uredništvo