Teden v slikah

Sij sveč je že od daleč osvetljeval turobna pokopališča

Za nami je zanimiv, predvsem prazničen teden, zato smo se odločili, da preletimo teden za nami v nekaj slikah, ki so najbolj zaznamovale dogajanje ta teden.

Na Dan reformacije je bilo pestro tudi dogajanje v Trubarjevi domačiji

Teden se je začel slovesno z Dnevom reformacije, ki je letos obeleževal 500 obletnico pričetka reformacije, o kateri smo pisali tudi na našem portalu.

Katalonska neodvisnost je sedaj še dlje, kot je bila pred začetkom revolucije

V Evropi je bil teden predvsem v znamenju Katalonske revolucije, ki se je končala s prebegom katalonskega premierja Carlesa Puigdemonta v Belgijo, španske oblasti pa so aretirale 8 katalonskih ministrov.

Sij sveč je že od daleč osvetljeval turobna pokopališča

V sredo so pokopališča širom države zasijala v svojem polnem sijaju sveč ob Dnevu spomina na mrtve.

Terorističen napadalec je za volanom zopet sejal smrt v New Yorku

Ameriko je znova pretresel teroristični napad, v katerem je življenje izgubilo 8 ljudi, ko je storilec  Sayfullo Habibullaevic Saipov z vozilom zapeljal v množico ljudi in na koncu trčil še v šolski avtobus.

Dogajanje v hrvaškem Agrokorju ima lahko resne posledice tudi za slovenski Mercator

Hrvaško je v zadnjem tednu najbolj pretresalo dogajanje okrog koncerna Agrokor in njegovega še vedno aktualnega lastnika ter nekdanjega direktorja Todorića, ki ga s tiralico išče celo Interpol.

Trumpov twitter račun je povzročil že nemalo problemov za administracijo Bele hiše

Odjeknila je tudi novica, v kateri je eden izmed uslužbencev na svoj zadnji dan izklopil Trumpov twitter račun, katerega predsednik ZDA uporablja za neposredno komuniciranje svojih misli z ameriško javnostjo.

Kevin Spacey je zadnji v vrsti spolnih opbtožb, ki so se vsule na posameznike tako v Ameriki, kot Evropi

Vroča novica, tako v Evropi, kot v Ameriki pa so bili spolni škandali, v katere se je ujel tudi zvezdnik NETFLIXove serije Hiša iz kart Kevin Spacey, s katerim je NETFLIX prekinil vsakršno sodelovanje.

Sebastjan J