Teden boja proti korupciji

Boris Štefanec, predsednik KPK, znova kandidira za nov mandat. FOTO: STA

LJUBLJANA – Osrednji dogodek komisije, kateri mnogi očitajo pasivnost, bo v okviru Tedna boja proti korupciji jutri, 11. decembra 2019 ob 10. uri, ko bo v prostorih Hiše Evropske unije na Dunajski cesti 20 v Ljubljani potekala okrogla miza z naslovom »Politični vplivi v postopkih kadrovanj v družbah v državni lasti«.

 

Sodelovali bodo državni sekretar na Ministrstvu za finance Metod Dragonja, redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Bogomir Kovač, izvršni direktor Kluba Slovenskih podjetnikov Goran Novković, pravnik, specializiran za korporacijsko pravo in korporativno upravljanje ter član Upravnega odbora in predsednik Strokovnega sveta pri Združenju nadzornikov Slovenije Gorazd Podbevšek, ter predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec, ki znova kandidira za mandat predsednika KPK.

Razpravo bo povezovala Katja Mihelič Sušnik, vodja Službe za nadzor in preiskave Komisije za preprečevanje korupcije. Nagovor bosta podala Varuh človekovih pravic Peter Svetina in predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel.

M. K.