Ta vikend v Kopru mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov

Fotografiji: Visit Koper

Letos se bo na festivalu sladic Sladka Istra predstavilo približno 50 ponudnikov sladkih izdelkov, društev, vinarjev, pivovarjev, slaščičarjev, čebelarjev in drugih razstavljavcev z območja slovenske Istre.

 

Ti bodo na stojnicah med 9. in 19. uro v zameno za degustacijske kupone ponujali sladke izdelke. Cena kuponov, ki bodo na prodaj na info točkah na samem prizorišču, bo 3 evre za komplet degustacijskih kuponov za slaščice in 1 evro za posamični kupon za vinske degustacije in degustacije ostalih alkoholnih pijač. Vsak, ki bo kupil komplet degustacijskih kuponov, bo prejel tudi glasovnico za sodelovanje v nagradni igri Naj sladica Sladke Istre 2021. Med tistimi, ki bodo oddali svoj glas za izbrano sladico in njenega sladkega ponudnika, bodo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel bon v vrednosti 150 evrov za nakupe v trgovinah Agrarie Koper, ponudnik, čigar sladica bo razglašena za naj sladico Sladke Istre 2021 po izboru občinstva, pa bo naslednje leto upravičen do brezplačne stojnice na 14. Sladki Istri.

V soboto ob 17. uri bo nastopila skupina My name is Stevo Vujić, v nedeljo pa skupina Prizma.

Medijski pokrovitelj prireditve je Radio Koper, prav tako se bo v dogajanje aktivno vključilo Gledališče Koper, ki bo zbrana sredstva na stojnici namenilo društvu Palčica Pomagalčica. Tudi slednje bo na prireditvi prisotno na posebni stojnici, kjer bodo zbirali dobrodelna sredstva za Urbana.

Spletno uredništvo, vir: MOK