Stranka Resni.ca sporočila: Upora ne smemo organizirati

Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović. FOTO: Facebook

Kriminalisti so se okoli 9. ure zjutraj zglasili na domačem naslovu Zorana Stevanovića predsednika stranke Resni.ca, kjer je potekala hišna preiskava. Kasneje so preiskali tudi sedež stranke Resni.ca. Iskali so dokaze v zvezi s sumom kaznivega dejanja po prvem in drugem odstavku 302. člena kazenskega zakonika hujskanja k upiranju. Kot so sporočili na svoji facebook strani Resni.ca, so kriminalisti zasegli več predmetov. 

 

Spomnimo, policisti so v torek zvečer, ko so izbruhnili nasilni izgredi pridržali Zorana Stevanovića, organizatorja protestov. Njegovo 48-urno pridržanje se je izteklo in je že na prostosti. Aretirali so ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja hujskanja k upiranju in ga na policiji tudi zaslišali.

“Policija je naredila preiskavo na domu Zorana Stevanovića, preiskavo v pisarni ter preiskavo avtomobilov, in sicer v prisotnosti njega, žene in odvetnika. Zasegli so več predmetov”, so sporočili iz stranke Resni.ca.

Stranka protestov ne bo organizirala
Sporočili so še, da naslednjega “upora” ne bo več. “Žal vam moramo sporočiti, da ga v stranki Resni.ca ne smemo organizirati, saj s tem ogrožamo svobodo Zorana.”

Sara Kovač/Nova24TV