Štanjel ta vikend zopet vabi obiskovalce

Štanjel s Ferrarijevim vrtom, foto: kraji.eu

V Štanjelu so ta vikend zopet pripravili pestro dogajanje za vse obiskovalce. V okviru Festivala kraška gmajna, vas v nedeljo, 16. Julija v Štanjelu vabijo na voden ogled razstave Ohranimo čebele, v sklopu katere si boste najprej v Galeriji Lojzeta Spacala ogledali gostujočo razstavo, ki so jo v Štanjelu odprli konec maja. Skozi razstavo vas bo vodila njena avtorica, mag. Tita Porenta, sicer kustosinja Čebelarskega muzeja v Radovljici. Razstava, ki jo je pripravil Ljubljanski grad v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in Čebelarskim muzejem iz Radovljice, bo odprta do 15. novembra.

Letak dogodkov s Štanjelu ta vikend, foto: TIC Štanjel

Po ogledu razstave o čebelah in slovenskem čebelarstvu vas bo domačin in čebelar Jožef Švagelj popeljal do novozgrajenega Fabianijevega čebelnjaka, ki je hkrati tudi njegov skrbnik in pobudnik njegove obnove.

Cena vstopnine je 5 € za odrasle in 2 € za otroke.

V sklopu festivala pa bo v nedeljo ob 17:00 potekala tudi fotografska delavnica Čebela in med, pred Kobdiljskim stolpom v Štanjelu.

Vodil jo bo Marko Civardi, fotograf in snemalec, predsednik kluba Fotovideo Trst 80, s katerim boste spoznavali posebnosti pri fotografiranju čebele in si skupaj ogledali razstavo 1. fotografskega natečaja Čebelarskega konzorcija za tržaško pokrajino v sodelovanju s Fotovideo Trst 80 na temo Čebela in med.

Cena delavnice skupaj z vodenim ogledom je 5 €.

Vljudno vabljeni!

Sebastjan J