Spletna goljufija: Lažni kupec kolesa zlorabil bančno kartico prodajalke

Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

Policisti koprske policijske uprave so včeraj prijeli prijavo zlorabe bančne kartice. Oškodovanka je prodajala kolo, namesto odkupa, pa jo je neznanec oškodoval za 1.100 evrov. Goljufa še iščejo.

 

Oškodovanka je pojasnila, da jo je z neznane telefonske številke poklicala oseba, ki se je zanimala za nakup kolesa. Neznanec ji je poslal povezavo do spletne strani, ki bi lahko bila spletna stran Pošte Slovenije. Poslal ji je tudi povezavo, v katero je oškodovanka vpisala številko svojega osebnega računa in še CVC številko svoje bančne kartice.

Zatem pa je dobila obvestilo svoje banke, da je bila z njenega računa opravljena  transakcija v višini 1.100 evrov na banko v Rusijo. Goljuf je potem zbrisal vso svojo komunikacijo. Policisti zadevo preiskujejo.

Ne posredujte svojih podatkov

“Ne posredujte svojih osebnih ali bančnih podatkov in ne nakazujte denarja ali plačujte  računov, če niste prepričani v verodostojnost osebe na drugi strani,” opozarjajo policisti.

Več informacij: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-internetu/sedem-vrst-spletnih-financnih-prevar-ki-jim-uporabniki-najpogosteje-nasedejo

Spletno uredništvo