Sodišče črno gradnjo prodalo za 50 tisočakov, izvršitelji deložirajo brez zaščitne opreme

Hud srčni bolnik je moral med postopkom izvršiteljev, fiziološko potrebo opraviti v naravi. Pod budnim nadzorom pred virusom nezaščitenega pomočnika sodnega izvršitelja. Fotografije: Primorska24.si

SEČOVLJE – Šestega oktobra smo poročali o hudi življenjski stiski Zlatke Hirtič in njene družine, ki bo 21. oktobra očitno ostala brez doma. Zgodba Hirtičeve sega nekaj let nazaj, ko je bila na papirju lastnica podjetja HIRGRAD gradbeništvo in nepremičnine d.o.o., podjetja s katerim je ves čas upravljal njen nekdanji mož. Zaupala mu je, mož pa je s pomočjo računovodskih servisov in izmišljenih upnikov, tako Hirtičeva, podjetje poslal v stečaj.

 

Hiša, v kateri za zdaj še živi, je bila v lasti podjetja in je, pravi naša sogovornica, črna gradnja. Sodišče pa je kljub temu, da gre za nelegalen objekt, črno gradnjo za 50 tisočakov prodalo in odredilo deložacijo. Sledila je izpraznitev prostorov, odnašanje osebnih stvari družine, sodni izvršitelj Luka Štolfa je ob prvi izpraznitvi zamenjal vse ključavnice v prostorih z izjemo ene sobe in kopalnice. 21. pa bodo Hirtičeva, njena  hčerka in tudi oče, ki je prišel k hčerki Zlatki, da bi mu zaradi težke zdravstvene situacije pomagala, je namreč hud srčni bolnik, ostali na cesti. Hirtičeva je zaradi suma okužbe s covid-19 v samoizolaciji, prvi test na novi koronavirus je bil sicer negativen, a ker bi bil lahko lažno negativen, je še vedno pod zdravniškim nadzorom.

 

“Oče Hirtičeve, ki ima dobrih 70 let in je hud srčni bolnik, je moral med postopkom izvršiteljev opraviti fiziološko potrebo. Ne na stranišču, ki je v hiši, tja bojda ni smel, olajšati se je moral v naravi. Pri hoji pa si, kot je razvidno s fotografije, pomaga z berglami.”

 

 

 

V času, ko imamo v Sloveniji rekordno število okužb s covid-19, ko NIJZ, zdravstvena stroka in vlada nenehno opozarjajo na varnostne ukrepe, ki se jih moramo zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa držati vsi, se slednjih z izjemo izvršitelja Štolfa, ki je imel masko, ni držal nihče. Njegovi pomočniki, kakšnih deset jih je bilo včeraj v Sečovljah, ne uporabljajo zaščite. Vsi so bili brez mask, brez zaščitnih rokavic, s fotografij je razvidno, da imajo delovne rokavice, rok si niso razkužili, prav tako ni bila zagotovljena minimalna varnostna razdalja. Zakaj vladni odloki za pomočnike izvršitelja ne veljajo? Ne ogrožajo namreč samo svojega zdravja, ampak tudi zdravje drugih.

Sodni izvršitelj Luka Štolfa, fotografija je bila posneta 1. oktobra. Foto: Nova24TV

Še vedno obstaja sum, da je Hirtičeva okužena s smrtonosnim virusom, a fotografije s kraja dogodka pričajo, da se sodni izvršitelji očitno požvižgajo na to, da so osebne stvari Hirtičevih potencialno okužene s covidom-19.
Zakaj se nekaterim odpuščajo milijonski dolgovi, v primeru navadnih občanov pa sporna deložacija ne more počakati toliko, da bi samoizolacijska karantena minila, ni jasno.

Hirtičeva je na pristojno sodišče vložila ugovor tretjega, ker za njeno hčerko, ki živi na istem naslovu, sodišče ni imelo izvršilnega naslova, a ugovor ne zadrži izvršbe, nam je  včeraj pojasnila namestnica predsednice Okrajnega sodišča v Piranu, Mojca Puc Štefanič: “Današnja deložacija bo izvedena”.

Uredništvo