Socialno ogroženim Koprčanom in Koprčankam je na voljo brezplačno pravno svetovanje

FOTO: Pixabay

Pravni center za varstvo človekovih pravic Koper bo tudi v tem letu izvajal program brezplačnega pravnega svetovanja za socialno ogrožene občanke in občane Kopra, ki ga sofinancira koprska občina.

 

Brezplačni program izvaja Pravni center za varstvo človekovih pravic Koper. Socialno ogroženim občankam in občanom, ki potrebujejo pravno pomoč za reševanje težav na področju družinskega, izvršilnega, upravnega, delovnega in dednega prava, prava socialne varnosti in drugih oblik prava.

V letu 2019 je brezplačno pravno pomoč potrebovalo 366 socialno ogroženih občanov, ob lanskoletnem izbruhu epidemije koronavirusa pa je pravno pravno pomoč potrebovalo 411 uporabnikov.

V program se lahko vključijo prejemniki denarne socialne pomoči, nizkih pokojnin oziroma trajno nezaposljivi posamezniki ter posamezniki, ki jih v program napoti Center za socialno delo Južna Primorska, enota Koper.

Za več informacij se obrnite na elektronski naslov [email protected] ali pokličite na številko 031 772 737, sporočajo s koprske občine.

Uredništvo/Vir: Ekopercapodistria