Postojna žaluje: Slovenski jamarski reševalec s kolesom v smrt

Marjan Vilhar je bil izkušen jamarski reševalec. Vse fotografije: DZRJ Luka Čeč - Postojna
POSTOJNA, STRMCA – Danes so na spletni strani Društva za raziskovanje jam Luka Čeč – Postojna zapisali, da se je s kolesom smrtno ponesrečil njihov dolgoletni član, izkušen jamarski reševalec in dober prijatelj Marjan Vilhar.
Policijska uprava Koper je v obvestilu za javnost zapisala, da se je v soboto ob 12.43  na gozdni cesti med Lohačo in Poljšakovo kočo, nad vasjo Strmca, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. Ugotovili so, da je 35-letni moški iz Postojne, v levem, ostrem in nepreglednem ovinku, z gorskim kolesom pripeljal po napačni strani cestišča in čelno trčil v osebno vozilo, ki ga je pravilno nasproti pripeljala 49-letna domačinka. Kolesar se je ob trku tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, so sporočili koprski policisti.
“Z jamami se je prvič srečal kot vodič v Postojnski jami in hotel več. Tako je šel leta 2006 z nami v Predjamskem sistemu prvič na štrik v jami in ga od takrat naprej nikoli spustil. Z leti je postal najbolj vešč in aktiven jamar v našem društvu in verjamem, da ga pozna vsak, ki se je kdaj udeležil meddruštvenih taborov in drugih aktivnosti. Bil je zanesljiv kolega v jami in na površju ter velikokrat poskrbel za dobro voljo. Še zdaj ne verjamem, da ga ni več med nami … Pogrešali ga bomo,” je zapisal predstavnik DZRJ Luka Čeč – Postojna.
Uredništvo