Slovenske plaže vabijo obiskovalce

Slovenske plaže vabijo zabave in osvežitve željne obiskovalce, foto: kraji.eu

V vročih poletnih mesecih je najhitrejša osvežitev skok v vodo, mnogi pa si ne znajo predstavljati poletnega dopusta brez poležavanja na plaži pred morjem. Poleg obale pa je osvežitve željnim obiskovalcem na voljo tudi 47 naravnih kopališč širom Slovenije. V lanskem preverjanju kakovosti kopalnih voda je bilo ugotovljeno, da najbolj oblegana kopališča zadostujejo kakovostnim standardom, kljub temu pa Agencija za okolje opozarja, da so divja kopališča za plavalce lahko nevarna, saj nihče ne preverja kakovost vode, niti ni na takih kopališčih ustrezne infrastrukture.

Portoroška plaža že odprla vrata, Žusterna z novostmi sledi ta vikend

V Žusterni to soboto odpira vrata vodni park, foto: Active Koper

Portoroška plaža je včerja odprla svoja vrata za obiskovalce, nad njo tudi plapola modra zastava v znak kakovosti kopališča. Njeni skrbniki Okolje Piran so v letošnjem letu poskrbeli za nekatere izboljšave. Tako se plaža lahko pohvali z 750 tonami nove mivke katero so nasuli letos ter saniranim pomolom, na sami plaži pa bo že drugo leto zapored delovala tudi »knjižnica na plaži« kjer si obiskovalci lahko sposodijo bralni material.

V Žusterni pa bo letos kopalcem na voljo nova zanimivost. To soboto bodo na kopališču odprli park vodnih športov v organizaciji Active Koper, kjer boste lahko izkusili jadranje, potapljanje, windsurf, ali pa si boste lahko izposodili SUP-a, vodna kolesa ter se odpravili na vožnjo po morju s pedalinom. Park Active Koper bo junija odprt ob sobotah in nedeljah med 9. in 21. uro, julija in avgusta vse dni v tednu, septembra pa znova ob sobotah in nedeljah, med 9. in 20. uro, vse do 24. septembra.

Sebastjan J