Slovenija znova dokazala svojo nesposobnost

Slovenski politiki  s parolami »Slovenija dobro varuje svoje meje« še naprej lažejo slovenskemu narodu.

Statistika števila ilegalnih prehodov meje pa kaže, da niti dodatni vojaki, niti dodatni policisti niso bili zmožni zmotiti reko migrantov, ki prek Balkana vstopajo v Slovenijo in bežijo naprej proti bogatemu zahodu.

Najprej ilegalno v Slovenijo, nato naprej v Italijo

Učinkovitost zavarovane južne meje je v tem tednu znova dokazalo prek 120 migrantov. Ti so najprej nezakonito prečkali slovensko-hrvaško mejo in ilegalno vstopil na območje PU Koper, nekateri izmed njih pa so se sprehodili mimo policije proti Italiji. In vanjo tudi vstopili, kjer jih je italijanska policija ravno danes pri tovarni Illy v ulici Flavia ustavila 7.

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 8. 8., do včeraj 15. 8. 2019, obravnavali 113 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Petindvajset oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito.
Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
višja samostojna policijska inšpektorica

K temu je seveda potrebno prišteti še vsaj teh 7 migrantov, katere so danes v Trstu ujeli italijanski policisti in so tja prišli nedavno iz Slovenije.

Bodo volitve odnesle ali prinesle zahodno ograjo

Italijanska politična kriza, katero je nedavno sprožil notranji minister Salvini, bi lahko pozornost italijanske javnosti od migrantov preusmerila k reševanju notranjih ekonomskih in družbenih problemov. S tem bi lahko načrti vidnih predstavnikov Salvinijeve Lige o reševanju migrantske krize, med njimi deželnega predsednika FJK Fedrige z ožičenjem zahodne slovenske meje, padli v vodo.

Vendar pa je ravno predvolilni čas tisti, ki je priča izpolnjevanju političnih obljub in nabiranja glasov volivcev. Zato lahko italijanska politična kriza odnese idejo rezilne žice na zahodni slovenski meji na eni strani. Ali pa ravno zaradi prihajajočih volitev, ideja o zaprtju notranje schengenske meje, dobi krila in postane meso.

Uredništvo