Slovenija vodilna v EU – po smrti za rakom

Hude sistematične napake, milijonske izgube in zdravljenje pljučnega raka z antibiotiki so samo nekatere cvetke luknjastega slovenskega zdravstvenega sistem. Da je nekaj hudo narobe s slovenskim javnim zdravstvom pa potrjujejo tudi podatki Eurostata. Ta je nedavno objavil številke za leto 2015 iz katerih je razvidno, da je Slovenija v samem vrhu EU po umrljivosti za rakom.

Uradne ure pulmologa Damjana Birtiča v Šempetru, foto: bolnisnica-go.si

Zdravilo za pljučni rak – antibiotiki

Slovenijo je konec leta 2013 pretresla smrt Steva Petrovića, katerega je pulmolog Damjan Birtič v šempetrski bolnišnici leto dni zdravil z antibiotiki zaradi napačne diagnoze. Šele po sprejemu Petrovića na kliniko za pljučne bolezni in alergijo Golnik Julija 2013 pa so pri njem odkrili raka v zadnjem stadiju in mu zgolj olajšali nekaj mesecev življenja, ki mu jih je še ostalo.

Sodni proces zoper Birtiča se je začel šele v letošnjem letu, zgodba pa še vedno ni doživela epiloga. Birtič seveda vztraja pri svoji nedolžnosti, kljub temu, da je šempetrska bolnišnica že priznala njegovo zdravniško napako.
Še več! Pulmolog Damjan Birtič, kljub sodnemu procesu še vedno sprejema paciente v svoji ordinaciji v Šempetru. Za pregled v njegovi ordinaciji se lahko naročite vsako 1. in 3. sredo ter 1. četrtek v mesecu.

Slovenija se je leta 2015 povzpela v sam vrh EU-ja, foto: ec.europa.eu

Slovenija v samem vrhu EU po umrljivosti za rakom 

Eurostat je včeraj objavil statistične številke iz katerih je razvidno, da je Slovenija leta 2015 zasedala sam vrh lestvice umrljivosti pacientov za rakom po številu prebivalcev glede na države Evropske unije.

Slovenija je tudi po številkah GLOBOCAN kar 11. v svetovnem merilu po številu primerov raka na 100 tisoč prebivalcev.

Na podlagi vsega tega pa se lahko javnost odkrito vpraša, ali slovenski politiki nad lastnim narodom izvajajo medicinski genocid? Saj se zdi, da vse te malomarnosti v sodelovanju s sodstvom še vedno dopuščajo in z dovajanjem novih milijonov € v vrečo brez dna slovenskega javnega zdravstva to tudi odkrito podpirajo.

Uredništvo