Slovenija, moja kriminalna domovina

Islamski skrajnež, ki je pri Vogrskem s hladnim orožjem najprej napadel taksista, ob prihodu policije pa je hotel pokončati še oba policista, je bil priveden pred sodišče.

Prva stvar, ki jo je slovenska javnost opazila pri policijskem transportu Iračana, pa je bilo pomanjkanje ustreznih varnostnih policijskih postopkov.

Iračan je obtožen poskusa uboja taksista, poskusa umora policista, ki se je zgodil, ko je ta opravljal naloge varovanja javne varnosti, in odvzema vozila. Kljub nevarnosti, ki jo Iračan še vedno predstavlja, pa so ga policisti PU Nova Gorica namesto kot zločinca, obravnavali kot žrtev zločina.

Slovensko javnost zanima, zakaj se je policistom zdelo nepotrebno vkleniti zločinca, foto: twitter

Če ne boste vi ubili mene, bom jaz vas

Predstavniku PU Nova Gorica so na tiskovni konferenci razjasnili dogajanje okrog aretacije 26. letnega iraškega islamskega terorista, ki se je zgodilo v nedeljo pri Vogrskem. Ob tem so razkrili, da je bil Iračan pripravljen na oborožen spopad s policijo.

Glede na izrečeni stavek »Če ne boste vi ubili mene, bom jaz vas.«, je možno sklepati, da ima Iračan željo po teroristični – mučeniški smrti, ki bi mu po verovanju zagotovila pot v lagodno posmrtno življenje. Iz tega je torej možno sklepati, da je pri Iračanu visoka stopnja ponovitvene nevarnosti, saj je bil Iračan pripravljen izzvati spopad s komerkoli.

Je Iračana policija obravnavala mimo varnostnih pravil

Kot je razvidno iz naslovne slike, pa policija na invalidskem vozičku očitno transportira nedolžno žrtev napada in ne nevarnega kriminalca, saj je kljub ponovitveni nevarnosti uboja in umora, Iračan povsem prost. Policisti PU Nova Gorica med transportom Iračana na zaslišanje, niso uporabili niti lisic, niti drugih varnostnih ukrepov, ki bi preprečevali njegove morebitne nadaljnje nasilne ekscese.

Represija slovenske policije nad nedolžnimi slovenskimi državljani, foto: Nova24TV

Tu se zastavlja vprašanje, zakaj je slovenska policija ob tako nevarni osebi ignorirala varnostna pravila, kljub ponovitveni nevarnosti? Ter seveda, zakaj slovenska policija to isto represijo brez problema uporablja na nedolžnih slovenskih državljanih?

Ob vse večji medijski izpostavljenosti nasilja migrantov nad Slovenkami in Slovenci, dejanja slovenske policije pri obravnavi teh nasilnih migrantov kažejo na posebno vrsto varovanja. Meji že skoraj na servilnost in zagotavljanje njihovega udobja, bolj kot pa resno obravnavo kriminalcev in varnostnih groženj.

Uredništvo