Slovenca v zamejstvu ujeli s 40 kilogrami kokaina

Zasežen kokain, foto: gdf.gov.it

Italijanska finančna straža je prejšnjo soboto na zahodnem izvozu za Brescio ustavila tovornjak, v katerem je pri pregledu odkrila 40 kilogramov čistega kokaina. Za volanom transportnega vozila je sedel Slovenec Matej Golhleb iz Gotovelj pri Žalcu, katerega je italijanska policija odvedla v pripor.

Znana tihotapska pot

Kot je za medije ob odkritju povedal Carlo Nocerino, član okrožnega direktorata za boj proti organiziranemu kriminalu v Brescii, je provinca del znane tihotapske poti za droge iz Španije na jug Italije in naprej proti vzhodu. Slovenski voznik naj bi tako v Španiji za nekaj tisoč evrov sprejel nezakoniti tovor, ki je bil skrit pod okrasnimi pokrovi na pnevmatikah in z njim krenil proti Italiji.

Carlo Nocerino pozna mafijske poti, foto: youtube

Kljub njegovim trditvam ob aretaciji, da ni vedel za nezakoniti tovor, pa je Carlo Nocerino prepričan, da je Matej Golhleb samo eden izmed členov v mafijski tihotapski poti za prepovedane substance čez Evropo. Policija tudi ni razkrila, ali je bil pregled tovornega vozila in posledično odkritje kokaina naključno, ali so ga spremljali že dalj časa.

Slovenski voznik je bil odveden v pripor, italijanski organi pregona pa bodo skušali v teku nadaljnje preiskave izslediti izvor kokaina, ki je po mnenju Nocerina pričel svojo pot v Južni Ameriki.

Uredništvo