Sladka Istra presegla vsa pričakovanja

Fotografije Jakob Bužan

Koprski Titov trg je bil to soboto in nedeljo prizorišče festivala sladic 13. Sladke Istre. Čeprav je bila prireditev zaradi trenutnih razmer v državi izpeljana v manjšem obsegu, je presegla pričakovanja organizatorjev, ponudnikov, po nsvedbah koprske občine, tudi obiskovalcev.

 

Ti so letos, za razliko od minulih let, lahko okušali le dobrote ponudnikov iz slovenske Istre, ki so se predstavljali na koprskem Titovem trgu. Na približno 50 stojnicah so kavarne, slaščičarne in številna društva, pa tudi vinarji, pivovarji in drugi ponudniki sladkih pijač obiskovalcem ponujali najrazličnejše sladice, med katerimi niso manjkale istrske fritule, kroštoli, kuhani štruklji, refoškov sladoled in druge tipične lokalne dobrote. Obiskovalci z različnih koncev naše države, pa tudi od drugje, so bili nad njimi tako navdušeni, da so zaloge nekaterim ponudnikom pošle še pred koncem prireditve.

Veliko zanimanja sta bili deležni tudi stojnici Gledališča Koper in dobrodelnega društva Palčica pomagalčica, kjer so z različnimi dobrotami zbirali dobrodelna sredstva za dečka Urbana. Prav tako so v soboto uspešno izpeljali dobrodelno dražbo Urbanove torte, ki jo je spekel igralec Gledališča Koper Igor Štamulak.

V naslednjih dneh bodo razglasili tudi naj sladico letošnje Sladke Istre po izboru občinstva, za katero je prek glasovnic glasovalo največ ljudi. Med vsemi, ki so sodelovali v nagradni igri, pa bodo izžrebali srečnega nagrajenca, ki bo prejel darilni bon v vrednosti 150 evrov za nakupe v trgovinah Agrarie Koper.

Na organizatorje pa leti tudi nemalo očitkov, da se vladnih odlokov za preprečitev širjenja korona virusa niso držali v celoti. Na prireditvenem prostoru je bilo več kot 50 ljudi, ki da niso nosili zaščitnih mask, prav tako od obiskovalcev niso zahtevali pogoja PCT, ki je v navedenih okoliščinah obvezen.

 

Spletno uredništvo, vir: Ekopercapodistria