Sežana z novo progo za motokros

V sežani nove površine za motokros, foto: avto-magazin.si

Danes bodo v kamnolomu pri Sežani, kjer so člani MX Race Motoclub Sežana uredili več kot kilometer dolgo motokros progo, zagrmeli prvi motorji. S ‘pump track’ stezo pa bodo na svoj račun prišli tudi kolesarji.

Društvo Motoclub MX race so ustanovili Daniel Balde, Luca Barberis in Borut Živic. Po sklenitvi najemne pogodbe z lastnikom zemljišča podjetjem PGM za deset let, so se začela pripravljalna dela za ureditev proge, ki se razteza na 1,6 hektarja velikem območju. »Z deli smo začeli sredi decembra, naložba je vredna med 40.000 in 50.000 evrov. Računamo pa na obiskovalce iz Italije, Hrvaške, Slovenije in Avstrije.« je povedal Daniel Balde.

»Gre za enostavni objekt, nič nismo betonirali, zato smo potrebovali le soglasje zavoda za gozdove, ker je bil na delu parcele gozd. Območje pa je že degradirano ker je na območje Kraški zidar odlagal odpadni material.«
Za ureditev proge so preložili približno 10.000 kubičnih metrov kamenja in zemlje ter uredili grbine in druge ovire. Poleg proge za motokros, ki bo primerna tudi za tekmovanja, so na območju uredili še krajšo progo za minikros, pump track za kolesarje, v prihodnjih načrtih pa je tudi del proge za trial motorje s skalami in skoki.

V spodnji galeriji si lahko ogledate pripravljalna dela za progo

Otvoritev proge bo danes 17. 2. 2018 ob 10:00 v Mx Race Parku. Program se bo začel z otvoritvijo steze za mini kros, nato, ob 12. uri, sledi otvoritev pumptracka. Ob 14:00 pa nastopi najbolj pričakovan del tega dneva, in sicer otvoritev motokros proge. Dogajanje bo spremljala dobra glasba in pijača ter jedača.

Sebastjan J