SEŽANA: Nad voznika s prižgano motorko in pestmi

Fotografija je simbolična. Foto: Daily Express

SEŽANA – Koprska policijska je danes sporočila, da so v petek ob 16. uri dobili obvestilo, da je neznani moški sredi ceste pri Sežani ustavil državljana Italije in ga pretepel, zatem pa odpeljal v smeri Šmarje – Križ.

Policisti so na kraju ugotovili, da je 59-letni državljan Italije vozil od Šmarij proti Križu. V Kriških borih ga je prehitel voznik osebnega avtomobila, brez povoda zmanjšal hitrost svojega vozila, vklopil smerne utripalke in z vozilom blokiral vožnjo kamperja. Italijan je ustavil ob robu vozišča in izstopil iz vozila, pri tem ga je verbalno napadel močno razburjeni voznik avtomobila.

Razburilo ga je, da ne razume slovensko

Voznik kamperja mu je dopovedoval, da razume samo italijansko, takrat pa se je moški še bolj razburil in je iz prtljažnika vzel motorno žago, jo spravil v pogon in z njo grozil vozniku kamperja. Nato je pristopil še bližje in ga s pestjo večkrat udaril v glavo, medtem je v levi roki ves čas držal prižgano motorno žago.

59-letnik k zdravniku

Nadaljnje pretepanje so preprečili mimoidoči vozniki, ki so s svojimi telesi preprečevali kontakt, voznik avtomobila pa se je odpeljal stran. Državljan Italije je utrpel lahke poškodbe glave in sam poiskal zdravniško pomoč v ZD Sežana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, moškemu pa grozi kazenska ovadba za povzročitev lažje telesne poškodbe in ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru.

Uredništvo