Šestletni deček pred pobesnelim psom rešil sestrico

Šestletni Bridger je pred pobesnelim psom rešil sestrico. (vir: Instagram)

Ko je 9. junija pobesneli pes napadel njegovo mlajšo sestrico, se šestletni Bridger ni obotavljal, da bi jo zaščitil pred zverjo. Bridger je za svoje junaško dejanje dobil 90 šivov, trenutno pa okreva. Njegovo dejanje je hvalevredno.

 

Šestletni Bridger iz Cheyenna v Wyomingu je 9. junija 2020 pokazal, kako ravna starejši brat, ko je mlajša sestra napadena.

“Moj šestletni nečak Bridger je rešil življenje svoje sestrice, ko se je postavil med njo in psom, ki se je zagnal proti njej,” je na Instagramu zgodbo o napadu psa delila Bridgerjeva teta Nikki Walker.

“Potem, ko ga je pes večkrat ugriznil v obraz in glavo, je pograbil sestro za roko in stekel stran, da bi jo spravil na varno,” je travmatično izkušnjo opisala Walkerjeva.

“Če bi moral kdo umreti, sem mislil, da bi to moral biti jaz”
“Če bi moral kdo umreti, sem mislil, da bi to moral biti jaz,” je svoje ravnanje pojasnil Bridger, ki po uspešni plastični operaciji in 90 šivih trenutno počiva doma in naj bi se že poskušal smejati.

“Njegove rane izgledajo veliko bolje! Dobro je razpoložen, in njegova osupljiva osebnost je nedotaknjena,” je povedala teta. “Zaenkrat se še ne more preširoko smejati, a se je režal, ko sem mu prebirala nekatere od komentarjev.” Navkljub temu, da so družino zasule prošnje dobrih ljudi, ki so bili pripravljeni donirati sredstva za dečka, pa je Walkerjeva povedala, bi družina raje videla, če ta sredstva namenijo dvema humanitarnima organizacijama, ki skrbita za ameriške vojne veterane. To sta Wounded Warrior Project in Mission 22.

Bridger ima samo eno željo, da ljudje z njim delijo fotografije zanimivih skal in kamnov. Po trditvah Walkerjeve, lastnikom psa, ki je napadel Bridgerjevo sestrico, družina ne zameri. Vezi med dvema družinama naj bi se po poročanju Yahoo News še poglobile.

Ivan Šokić/Nova24TV