Serijski vlomilec, ki vlamlja na območju Nove Gorice, je Izidor Humek

Izidor Humek. FOTO: Facebook

V nedeljo, 28. novembra, ob 8.45 uri, so bili novogoriški policisti obveščeni, da neznani storilec vlamlja v kombi v Novi Gorici. Ko so prišli na kraj, so videli, da storilec beži v smeri stanovanjskega bloka na Kidričevi ulici. Pognali so se za njim in ga nedaleč stran prijeli ter mu odvzeli prostost, preiskovalni sodnik ga je včeraj poslal v pripor, so danes sporočili novogoriški policisti.

 

42–letni osumljenec je vlomil v dva kombija v neposredni bližini prijetja in iz notranjosti vozil med drugim ukradel dva nahrbtnika, denarnico, v kateri je imel oškodovanec osebne dokumente in gotovino, prometni dovoljenji obeh vozil ter orodje. Po naših neuradnih informacijah naj bi bil na delu stari znanec policije Izidor Humek, ki živi v Novi Gorici, prihaja pa iz brežiške občine.

Osem kaznivih dejanj

Osumljenec je policistom potem, ko so ga ulovili izročil ukradene predmete, nekatere pa so policisti našli v neposredni bližini prijetja, saj jih je med begom izgubil, med njimi tudi svojo denarnico. Humku so med postopkom zasegli zavitek konoplje in zavitek amfetaminov in ju poslali v ekspertizo, zoper njega pa bo uveden hitri postopk z odločbo zaradi kršitve določb zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Policisti so ga včeraj s kazensko ovadbo zaradi suma storitve osmih kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete oziroma vlomov v stanovanjske hiše in motorna vozila na območju Nove Gorice in širše okolice privedli pred preiskovalnega sodnika tamkajšnjega okrožnega sodišča, ki mu je po zaslišanju odredil pripor v solkanskih zaporih.

Vlomil pomotoma

Humek se je na straneh črne kronike znašel tudi maja predlani, ko naj bi vlomil v hišo, kjer živi operna pevka S.D. Takrat 24-letna Novogoričanka je na vratih svoje spalnice naletela na vlomilca, so tedaj (brez navedbe osumljenčevega imena) poročale Primorske novice. Ta se je izgovarjal, da je tam po pomoti, a mu oškodovanka ni verjela. Najprej naj bi vlomilca napadla besedno, potem še fizično. Ko ga je ukrotila s prijemom “back naked choke” naj bi za nekaj trenutkov celo padel v nezavest, je poročal medij. Uspela ga je onesposobiti in ga zadržati do prihoda policistov. Slednji so ugotovili, da si je hotel polastiti nakit in večjo vsoto gotovine, pa tudi, da se je nedavno vrnil s prestajanja zaporne kazni.

Spletno uredništvo