Sergej Racman sodišču nakazal 800 tisoč evrov varščine in zapustil koprski pripor

Sergej Racman je zapustil pripor. FOTO: Primorska24

Sergej Racman, eden od obtoženih v zadevi zloraba prostitucije v nočnem klubu Marina pri Ajševici, je po devetih mesecih zapustil pripor. Prostost ga je stala 800 tisoč evrov, varščino je danes nakazal na račun sodišča.

 

KOPER – Sojenje prvoobtoženemu Sergeju Racmanu, Dejanu Šurbku, Vesni Ternovec in Jožetu Kojcu se nadaljuje v petek zjutraj, na obravnave pa bo zdaj Racman, kot drugi soobtoženi, ki so bili do nedavnega v priporu, prihajal s prostosti.

Racmanova zagovornika, odvetnika Mitja Jelenič Novak in Martina Žaucer Hrovatin, sta prejšnji mesec koprskemu okrožnemu sodišču v zameno za odpravo pripora predlagala zastavitev nepremičnine Racmanove nekdanje žene, a je senat pod vodstvom predsednice Tatjane Cvetičanin ta predlog zavrnil. Kasneje je bilo predlaganih 800 tisočakov varščine, kar je senat sprejel. Na to odločitev se je pritožilo specializirano državno tožilstvo, a je višje sodišče prvostopenjskemu pritrdilo. Tako je lahko po nakazilu varščine, kar naj bi se po poročanju STA zgodilo danes, nekaj pred šesto uro zvečer iz koprskega pripora odkorakal na prostost.

Spomnimo, tožilstvo obtoženim očita, da so kot hudodelska združba od leta 2014 do 2019 v Marini izkoristili najmanj 413 deklet. V klubu naj bi organizirali in vodili prostitucijo, prav tako naj bi ponarejali listine in prali denar. S kaznivimi dejanji pa naj bi si pridobili najmanj 21 milijon evrov protipravne premoženjske koristi. Obtoženi vse očitke zavračajo.

Spletno uredništvo