Še obstajajo človeški sodniki: ameriški sodnik ovrgel primer 96-letnega gospoda, ki je storil prometni prekršek

Sodnik Frank Caprio. FOTO: Twitter

Ameriški sodnik Frank Caprio je na sodišču obravnaval primer 96-letnega gospoda, ki je očitno storil prometni prekršek. Gospod je pojasnil, da vozi zelo počasi in le takrat, ko zares mora – vsakih štirinajst dni, ko pelje svojega sina, obolelega za rakom, na krvne preiskave. Bi strogi pravni legalisti ostarelemu gospodu pri nas odvzeli vozniški izpit ali bi mu pustili, da še naprej skrbi za svojo družino?

 

Frank Caprio je neke vrste zvezdniški sodnik, njegovo delo namreč snemajo za televizijsko oddajo Caught in Providence. Slovi po svoji pravičnosti in poštenosti, še bolj pa po človeškosti, ko gre za vprašanja humanosti. Nekateri mu pravijo kar najbolj prijazen sodnik na svetu. Da je njegova socialna nota močno poudarjena in da je sodnik zares sočuten, je razvidno tudi iz odlomkov, ki so na voljo na YouTube kanalu. Menda tak ni le zaradi kamer, ampak je njegova srčnost prisotna tudi sicer, v vsakdanjem življenju. Čeprav je star že častitljivih 84 let, je še vedno zelo aktiven.

S spodnjega posnetka je razumeti, da se je 96-letni gospod znašel pred sodiščem zaradi nekakšnega prometnega prekrška. Sodniku je pojasnil, da vozi le takrat, ko je to resnično potrebno in tako je bilo tudi v tem primeru, ko ga je ustavil policist. Njegov 63-letni sin ima namreč raka, zato ga mora vsake toliko časa peljati k zdravniku oziroma na krvno preiskavo. “Dober človek ste, ste v devetdesetih letih in še vedno skrbite za svojo družino,” mu je dejal sodnik Caprio. Zaželel mu je vse najboljše, njemu in njegovi družini, ter mu povedal, da je njegov primer ovržen.

Sara Bertoncelj/Nova24 TV