Se koprski sodni izvršitelj požvižga na epidemijo covida-19? Deložiral bi družino v samoizolaciji

Foto: Nova24 TV

SEČOVLJE – Nova 24 TV poroča o poskusu deložacije, ki se je zgodila v Sečovljah 74, kjer živi Zlatka Hirtič. Hirtičeva bila na papirju lastnica podjetja HIRGRAD gradbeništvo in nepremičnine d.o.o., a je s podjetjem ves čas upravljal njen nekdanji mož. Slednji je s pomočjo računovodskih servisov in izmišljenih upnikov podjetje poslal v stečaj. Težava je toliko večja, da je bila hiša v lasti podjetja in naj bi bila črna gradnja. Sodišče je na dražbi za poplačilo največjega upnika banke NLB nelegalno gradnjo prodalo za 50 tisoč evrov. Tragedija Hirtičeve in njene družine je toliko večja, saj se je v hiši nahajal bolan oče Hirtičeve. Med drugim je hud srčni bolnik, pri Hirtičevi pa obstaja sum, da je zbolela za covidom-19.

 

Viri so mediju sporočili tudi, da so pred hišo Hirtičeve videli dve reševalni vozili in reševalce, ki so jo pregledovali. Zaradi suma okužbe s covidom-19 mora biti gospa medtem ko čaka na testiranje v samoizolaciji. Ne glede na vse znane predpise, da se morajo okuženi s covidom-19 umakniti v karanteno, to ni zaustavilo sodnih izvršiteljev. V glavni vlogi je bil koprski sodni izvršitelj Luka Štolfa s skupino desetih pomočnikov. Sklep je kljub znanim dejstvom, podpisala piranska okrajna sodnica Bernarda Pavliha.

Priče dogodka navajajo, da nobeden izmed sodnih izvršiteljev ni imel zaščitne opreme pred koronavirusom, razen maske, za razliko od medicinskega osebja. Kje so rokavice? Sogovorniki navajajo, da sprejete vladne odloke in navodila zdravstvene stroke sodni izvršitelj z Obale tega očitno ne upošteva. Sami so tvegali stik z domnevno okuženo in morebitno raznašanje virusa. To dokazuje tudi odredba, ki so jo v uredništvo poslali zaskrbljeni občani. Na fotografijah se vidi, kako pomočniki odnašajo stvari iz hiše brez zaščitne maske.

Odločba glede covid-19 gospe Hirtič. (Foto: Bralec Nova24TV)

Hirtičeva je imela podnajemno pogodbo za nedoločen čas, zato bi morala dobiti nadomestno stanovanje od piranske občine
Sogovorniki navajajo, da se je Zlatki Hirtič v trenutku podrl svet, kot zapisano, je bila že v preteklosti žrtev podjetniških mahinacij nekdanjega moža. Kot je zatrdila Hirtičeva, ima v lastni hiši podpisano podnajemno pogodbo za nedoločen čas. Zato bi ji skladno z zakonom o stanovanjih občina Piran urediti nadomestno stanovanje.

Sodni izvršitelj Luka Štolfa. (Foto: Bralec Nova24TV)

Vendar kot pričajo fotografije s terena, naj bi se sodni izvršitelji požvižgali na vse. Odnašali so stvari, ki so potencialno okužene s covidom-19. Glede na odločbo je jasno, da s svojo intervencijo ogrožajo zdravje sebe in bližnjih, s katerimi bodo v stiku. Zakaj sporna deložacija ni morala počakati vsaj dva tedna, da bi samoizolacijska karantena minila, vedo na piranskem okrajnem sodišču in sodni izvršitelji, ki svoje delo opravljajo ne glede na navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Po podatkih, ki smo jih pridobili v uredništvu Primorska24.si, so po poskusu deložacije, uporabnikom prostora izvršitelji zamenjali ključavnice v vseh prostorih in jim tako onemogočili njihovo uporabo. Ostala jim je ena soba in kopalnica. Hirtičeva je včeraj na pristojno sodišče vložila ugovor tretjega, ker za njeno hčerko, ki živi na istem nalovu, sodišče ni imelo izvršilnega naslova.
Luka Perš/Nova24 TV