SDS podprl predsedniško kandidaturo Anžeta Logarja

Predsedniški kandidat Anže Logar. Fotografije: Facebook (SDS)

Največja opozicijska stranka SDS sporoča, da je svet stranke s soglasjem odločil, da podpira predsedniško kandidaturo neodvisnega kandidata dr. Anžeta Logarja.

V petek je v Ljubljani potekala 7. seja sveta stranke SDS, na kateri se je zbralo več kot 300 članic in članov. V okviru srečanja so obravnavali aktualne politične razmere, volitve za predsednika republike, pogovor pa je potekal tudi o lokalnih volitvah in referendumih.

Morda je slika naslednjega: 2 osebi in ljudje stojijo

Zaradi nasprotovanja bohotenju birokracije, politizaciji javne RTV Slovenija, ukinitvi dolgotrajne oskrbe stranka te dni zbira overjene podpise za razpis treh referendumov. “Novele zakonov, ki prinašajo škodljive posledice za vse državljane Republike Slovenije, se lahko zavrne samo na referendumu,” poudarjajo v stranki. Tukaj so podrobnejša navodila, kako lahko oddate podpis podpore.

Predsednik SDS Janez Janša.

Poslanec Anže Logar je napovedal, da bo v sredo, dan pred uradnim začetkom kampanje, v družbi prvopodpisane Romane Jordan na Državno volilno komisijo (DVK) vložil kandidaturo za predsednika republike. V samo treh dneh zbiranja podpisov je bilo zbranih več kot 12.500 podpisov. Logar, ki pravi, da ga odziv pozitivno presenetil, bo kandidaturo na DVK vložil kot neodvisni kandidat s pet tisoč podpisi podpore.  “V kampanji za predsednika bom nagovarjal prav vsakega izmed vas in vam predstavil, zakaj je SODELUJMO #ZAprihodnost tista formula, ki bo Sloveniji v naslednjih petih letih prinesla boljšo, bolj sproščeno in uspešnejšo prihodnost,” je poudaril.

Morda je slika naslednjega: 1 oseba in stati

Poslanka Jelka Godec.

Vir: Nova24tv.si, Sara Kovač