Šarec za uvoz novih migrantov, v pripravi novi sprejemni centri

Enkrat govori eno, drugič drugo, nikoli pa za nič odgovoren, foto: EPA

Šarčeva priljubljena fraza »baba je žaba, žaba pa ni človk« očitno nakazuje več kot pa samo njegovo zaničevanje do Slovenk. Kot žabe lahko preživijo v vodi in na kopnem, tudi Šarec z nekaj meseci razlike kaže dva različna obraza, ki mu pomagata ohranjati politično kariero pri življenju. Kljub temu, da je Šarec 19. Novembra lansko leto v državnem zboru zatrdil, da so »Ilegalne migracije problem in jih Slovenija ne podpira.«, pa je njegova vlada včeraj izrazila interes Evropski komisiji za sprejem novih migrantov iz Malte.

Ujeti migranti ob nezakonitem prečkanju slovenske meje, foto: Policija Gruškovje

Migrantska EU kriza 

Ladje človekoljubnih organizacij, ki migrante še vedno tovorijo čez Sredozemlje, čeprav jim vrata zapira vse več evropskih pristanišč, tudi po več dni čakajo na izkrcanje svojega tovora in izsiljujejo članice EU za sprejem novih in novih migrantov. Tak primer je bil tudi sprejem migrantov iz nemških ladij Sea-Watch in Sea-Eye, ki so pristale pred Malto v sredo. Malta je njihovo izkrcanje zavrnila, dokler ostale članice EU niso izrazile pripravljenosti za sprejem migrantov. Med njimi je tudi Slovenija.

Novi sprejemni centri, nove priprave na sprejemanje migrantov

Slovenska policija je že potrdila pripravo novega sprejemnega centra za migrante na Jelšanah. Tako so na Jelšane že pripeljali dodatne kontejnerje, preurejajo pa tudi območje za obravnavo večjega števila migrantov. Da se situacija z migranti zaostruje pa potrjuje tudi aktivacija tretje faze kontingentnega načrta, v okviru katerega je Šarčeva vlada zaposlili 32 novih uslužbencev za obravnavo migrantov, zagotovili so tudi 4 nova vozila ter nove prostore, med katere lahko prištejemo sprejemni center na Jelšanah in novo opremo.

Uredništvo