Sanirali bodo promenado v središču Portoroža

Portoroška promenada danes. Fotografiji in vizualizacija: Občina Piran

Občina Piran je po uspešno izvedenem javnem razpisu danes podpisala pogodbo za obnovo sprehajalnih površin v središču Portoroža. Glavni cilj projekta predstavlja sanacija in ureditev degradiranega obalnega območja ob glavnem pomolu v Portorožu v izmeri 1495 kvadratnih metrov, ki vključujejo del priljubljene obalne pešpoti Piran-Lucija.

Z obnovo se bo uredil celosten izgled promenade, piranski občinarji pa obljubljajo, da bo za uporabnike tudi bolj varna. “Občina Piran bo na ta način izboljšala komunalno opremljenost, prispevala k uresničevanju zelene mobilnosti in dvignila bivalno kakovost okolja v Portorožu. Vse to bo prispevalo k večji privlačnosti mestnega okolja za vse prebivalce in njegove obiskovalce,” so zapisali na spletni strani občine. Navajajo še, da je načrt obnove projektiralo podjetje PIA studio, dela pa bo izvedel koprski Grafist. V prihodnjih dneh naj bi začeli z gradbenim  deli, ki bodo potekala do konca meseca marca 2023.

 

Kaj bodo delali?

Pri obnovi bo odstranili obstoječ tlak iz armiranega betona, uredili obalno linijo iz kamnitih blokov ter stopnice v morje, naredili novo armirano betonsko ploščo ter tlakovanje s kamnom kanfanar z namenom enotnega izgleda novega dela promenade z že obnovljenimi deli. Poleg sanacije podlage se bo namestila nova javna razsvetljava, pitnik, pršilec vodne meglice ter nove klopi in koši za odpadke. Obstoječa drevesa se bodo ohranila, hkrati se bodo posadila nova drevesa in grmovnice, so sporočili.

Vrednost celotne investicije je 727.571,68 € z DDV.

Pogodba je podpisana.

Spletno uredništvo, vir: Občina Piran